|

Takviye kurslarına ilgi büyük

Öğrencilerin derslerine yardımcı olmak için başlatılan takviye kursları büyük ilgi görüyor. 22 bin 792 merkezde açılan kurslarda 4 milyon 307 bin öğrenci eğitim alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 00:12 - 2/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dershane dönüşüm süreciyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere verilen ücretsiz takviye kurslarında ders başı yapıldı. Rekor sayıda öğrenci ile başlayan kurslar hakkında açıklamada bulunan MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, destekleme ve yetiştirme kurslarına 22 bin 792 merkezde 4 milyon 307 bin öğrencinin devam ettiğini belirterek, "38 bin 384 ücretli, 253 bin 494'ü kadrolu olmak üzere toplam 291 bin 878 öğretmen de bu kurslarda görev almak için müracaat etti" dedi.



5 ÖĞRENCİ İLE KURS AÇILABİLİYOR


Kurs yönergesiyle yapılan değişiklikle kursların kapsamını genişlettiklerini ifade eden Kurt, “Özellikle özel eğitimde 10'dan daha az öğrenciyle sınıflar oluşturabiliyordu. Dolayısıyla yönergedeki değişikliğimizle özel eğitim öğrencilerimiz de kurslarımızda 5-10 kişilik sınıflarda eğitim görebilecekler. Ayrıca bazı kırsal bölgelerdeki okullarımızda başka kurs olmaması durumunda minimum 5 öğrenciyle de sınıf açılabilmesine olanak sağladık" bilgisini paylaştı.



EN ÇOK TERCİH EDİLEN DERS MATEMATİK


Kurt, "Kurslarımızda en fazla talep matematik alanında oldu. Özellikle 8. sınıf matematik dersi için 708 bin öğrenci, 12. sınıflarda da 395 bin öğrenci matematik dersi için kursa kayıt yaptırdı. Ayrıca, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda sanatsal ve sportif becerilerini arttırmaya dönük çalışmaları da başlattık. Bu kapsamda, bu yıl destekleme ve yetiştirme kurslarına sanat ve spor dallarında 411 bin 547 öğrenci başvuru yaptı." Muhterem Kurt, dönemlik açılan kurslar için sömestr tatilinden sonra yeni kursların açılacağını belirterek, yıllık kursların ise Haziran ayına kadar devam edeceğini, Temmuz ayında da 3 ay sürecek yaz kurslarının başlayacağını söyledi.



KAZANIM TESTLERİNE REKOR TALEP


Sitedeki kazanım testlerinin şu ana kadar 16 milyonun üzerinde indirildiğini bildiren Kurt, “Dolayısıyla bu testlerden öğrencilerimizin çok yararlandığı anlamını taşıyor. Bu testler, 200'ün üzerinde öğretmen ekibiyle ve 37 akademisyenin kontrolünden geçilerek oluşturuldu" diye konuştu.



Testleri takip eden avantajlı


ÖSYM ile görüşmelerinin devam ettiğini ve üniversite sınav sorularının hazırlanmasına dönük 100 öğretmen görevlendirdiklerini bildiren Kurt, “Dolayısıyla 12. sınıftaki testlerimiz ve mezunlara dönük testlerimiz de öğren-cilerimiz açısından çok önemli. Öğrencilerimiz bu testleri takip ettiği sürece sınavlarda ve derslerinde çok daha başarılı olacağını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.


#Milli Eğitim Bakanlığı
#Takviye kursları
#ücretsiz takviye kursları
8 yıl önce