|

Taltife adalet geliyor

Paralel yapıyla mücadele kapsamında gözaltına alınan bazı polislerin taltif zengini olduğunun ortaya çıkması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, ödül sisteminde değişikliğe gitme kararı aldı. Yeni sistem usulsüz taltif dağıtımını ortadan kaldıracak.

Yusuf Doğan
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Taltife adalet geliyor
Taltife adalet geliyor

Hükümete yönelik 17 Aralık Operasyonu sonrası Emniyet içerisinde paralel yapılanmaya mensup polislerin taltif adı altında aldıkları ödüllerin bir kısmını ''himmet'' olarak vergilendirildiği ortaya çıkmıştı. Bu durumun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü taltif sisteminde köklü değişikliğe gitme kararı aldı. Bu yıl toplanması gereken taltif kurulunun toplanmadığı ve yeni sistem için çalışıldığı kaydedildi.

İddialara göre paralel yapı kendilerine yakın polis memurundan Emniyet Müdürüne kadar kendilerine yakın kişileri 24 maaş taltifle ödüllendirdikleri tespit edilmişti.

YÜZLERCE TALTİF

Paralel yapıya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan polislerden olan Emniyet Müdürü Hayati Başdağ da gözaltı sırasında ''Haram lokma yemedik'' diyerek şov yapmış ancak daha sonra aralarında Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün''ün de bulunduğu müdürlerle birlikte yüzlerce taltif aldığı ortaya çıkmıştı.

TOPLANTI DÜZENLEMEDEN SONRA YAPILACAK

Taltiflerin paralel yapıya yakın kişilere verildiği ve buradan da himmet adı altında vergilendirildiği iddiaları üzerine EGM bu yıl verilmesi gereken taltifleri durdurdu. Temmuz ayı içerisinde toplanması gereken taltif komisyonunun yeni düzenlemeler yapıldıktan sonara toplanacağı kaydedildi.


10 yıl önce