|

Tanıklıktan çekildiler

17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 bakanla ilgili iddiaları incelemek için kurulan soruşturma komisyonu iş adamı Rıza Sarraf ve Barış Güler''i dinledi. Sarraf ve Güler, tanıklıktan çekildiklerini bildirerek adliyeden ayrıldı.

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:36 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Tanıklıktan çekildiler
Tanıklıktan çekildiler

TBMM''de 17 Aralık soruşturmasında adı geçen bakanlarla ilgili iddiaları incelemek için kurulan soruşturma komisyonu İstanbul Çağlayan Adliyesi''nde çalışmalarını başladı. Soruşturmada hakkında takipsizlik kararı çıkan isimlerden iş adamı Rıza Sarraf ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler''in oğlu Barış Güler komisyonda bulunan AK Parti milletvekilleri Hakkı Köylü, Yusuf Başer ve CHP milletvekili Ercan Cengiz''e ifade verdi.

Savcı Ekrem Aydıner''le de görüşen komisyon üyeleri, dosya hakkında bilgi aldı. Safra kesesinden ameliyat olan Sarraf hastaneden çıktıktan sonra soruşturma komisyonun karşısına çıktı. Sarraf 15 dakika adliyede kaldı. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler''in oğlu Barış Güler''in ise önceki gün adliyeye gelerek komisyona ifade verdi. Sarraf ve Güler''in kendilerine yasal olarak verilen hakları kullanarak tanıklıktan çekildikleri öğrenildi.

9 yıl önce