|

Tanıtımda duvara PKK bayrağı yansıtıldı

00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:14 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Tanıtımda duvara PKK bayrağı yansıtıldı
Tanıtımda duvara PKK bayrağı yansıtıldı

Almanya'nın Köln kentindeki Yüksek öğretim Ticaret Fakültesi'nde "Kültürlerarası Diyaloglar" dersinde bölücü terör örgütü PKK'nın propagandası yapılırken, Türkiye'nin doğu ve güneydoğundan bazı iller de sözde Kürdistan devletinin sınırları içerisinde gösterildi.

İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Swetlana Franken'in dersinde fakülte öğrencilerinden Chekdar Bavli'nin sunumuyla gerçekleştirilen tanıtımda, sınıfın duvarına Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı Iğdır gibi şehirleri de içine alan sözde Kürdistan devleti haritası ve sarı, kırmızı ve yeşil renklerinde bir kaşkol asıldı.

PKK'yı Kürdistan'ın siyasi bir partisi, Abdullah Öcalan'ı ise halk ve siyasi parti lideri olarak anlatan sunumda, Mesud Barzani Kürdistan başkanı ilan edildi. Kürdistan'ın başkentinin Diyarbakır olarak anlatıldığı derste, duvara terör örgütü PKK'nın bayrağı yansıtılarak, "PKK Kürdistan'ın İşçi Partisi'dir" denildi. Bölücübaşı Öcalan'ın fotoğrafları ile devam edilen sunumda, 550 bin kilometrekare olduğu iddia edilen Kürdistan'ın nüfusunun 40 milyon olduğu savunuldu. Sunumda ayrıca Kürtlerin çoğunluğunun Alevi, Aleviliğin de İslam'ın dışında olduğu iddia edildi.

Türk ve Alman öğrencilerin de katıldığı sunumda anlatılanlar Türk öğrenciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı ve derste gergin anlar yaşandı. Her dönem sonunda öğrencilerin ülkelerini tanıttığı ve fakültede seçmeli olarak verilen derste, Almanya'da yasak olmasına rağmen PKK bayrağının gösterilip, terör örgütü başı Öcalan lehine propaganda yapılması ve Türkiye haritasının bölücü zihniyetle sözde Kürdistan devleti lehine parçalaması derse katılan Türk öğrenciler arasında infiale neden oldu. Ders esnasında sunumu yapan Bavli ve Türk öğrenciler arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

16 yıl önce