|

Tankın önüne çıkar ama yol göstermek için

00:00 - 10/09/2010 Cuma
Güncelleme: 16:24 - 10/09/2010 Cuma
Yeni Şafak
Tankın önüne çıkar ama yol göstermek için
Tankın önüne çıkar ama yol göstermek için

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, 'Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ya, 'Darbe olursa tankların önüne ben çıkarım' diyor. Tankın önüne çıkar ama niye çıkar biliyor musunuz? Yolu göstermek için çıkar. Bunların demokratlığı bu kadar' dedi.





Referandum çalışmaları kapsamında Vezirköprü ilçesini ziyaret eden Kılıç, Kültür Merkezi'nde ve Vezirköprü Belediyesi Büyük Park'ta vatandaşlarla bayramlaştı.


Her iki yerde de kalabalık topluluğa hitap eden Kılıç, 'Bayramın 4. günü demokrasi bayramı olacak. Allah bize bu bayramda iki bayram sevincini yaşatacak. Şimdiden demokrasi bayramınız mübarek olsun' diye konuştu.


Türkiye'nin 12 Eylül 2010 Pazar günü sandık başında olacağına işaret Kılıç, şöyle devam etti:


'(Evet) diyeceksiniz çünkü bütün Türkiye 'evet' diyor. Bunun farkındayız. Önce bir 'hayır cephesine' bakalım. CHP yeni anayasaya 'hayır' diyor, Türkiye Komünist Partisi, Doğu Perinçek'in İşçi Partisi, PKK'nın yanında yürüyen Barış ve Demokrasi Partisi yeni anayasaya 'hayır' diyor. Benim anlamadığım bu kadar şerrin yanında MHP'nin ne işi var. MHP de yeni anayasaya 'hayır' diyor. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye şunu sorduk: AK Parti'ye kendini yakın hissetmedin de CHP'ye mi kendini yakın gördün. AK Parti ile yakınlaşmadın da TKP ile yakınlaştın? El insaf. Muhalefet liderleri meydanlarda. Anayasadan bahseden var mı? Yok, hukuktan, demokrasiden bahseden yok.'


'OYLAR AK PARTİ'YE ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR'

Vatandaşların AK Parti'nin 8 yıllık iktidarında yaptığı hizmetleri iyi bildiğini, bu nedenle atılan iftiraların amacına ulaşmadığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:


'CHP'nin Genel Başkanı bayram günü bile yalan konuşmaktan geri durmuyor. Başbakan'a saldırıyor, hakaretler ediyor, iftiralar ediyor. Bir SSK Genel Müdürlüğünü yönetmeyi bile başaramamış Kemal Kılıçdaroğlu, bu memleketin binlerce sorununu çözüme kavuşturan Tayyip Erdoğan'a dil uzatıyor. Allah aşkına senin haddine mi düşmüş. İnsanlar hastanelerden aldığı hizmetleri, köy yollarına yapılan hizmetleri bilmiyor mu? Bizim için iş bitmez. Bu hükümet toprağı alın teriyle sıvayan bir hükümettir. Onun için bu milletin verdiği oylar AK Parti'ye analarının ak sütü gibi helal oylardır. Kılıçdaroğlu konuşuyor. Elinde bir fıçı çamur dolu, etrafa çamur saçıyor. İftiranın, hakaretin, yalanın, çamurun bini bir para. Türk siyasetine bu kadar iftara atan bu kadar dedikodu yapan, bu kadar siyasetini yalan üzerine oturtan başka bir siyasi lider görülmemiştir.'



Bir iktidarın hem yol hem de yolsuzluk yapamayacağını söyleyen Kılıç, 80 yılda bütün hükümetlerin yaptığı duble yolların uzunluğunun 6 bin kilometre, AK Parti hükümetinin 8 yılda yaptığı duble yolların uzunluğunun ise 12 bin kilometre olduğunu vurguladı.


Kılıç, şöyle devam etti:


'Farkı görüyorsunuz. Bir hükümet ya yol yapar ya yolsuzluk yapar. AK Parti Hükümeti 8 yılda 12 bin kilometre duble yol yaptı, bu yolsuzluk yapmadık demektir. Bizden öncekiler yolsuzluk yaptı. Biz yol yaptığımıza göre bizden öncekiler duble yolsuzluk yaptı, katmerli yolsuzluk yaptı' dedi.


Şimdi kalkmış bize ahlak dersi verecek. Dürüstlük dersi verecek. Senin haddine mi düşmüş. Kul hakkından bahsediyor sen ne anlarsın kul hakkından. SSK Genel Müdürü olduğu dönemde bir stendi, 150 dolarlık stendi 2 bin 450 dolara mal etti. Şimdi kalkmış aklınca bize kul hakkından bahsediyor. Sen kim, kul hakkından bahsetmek kim? Verdiğiniz her 'evet' oyu Kılıçdaroğlu'na attığı iftiralara, çamurlara bir tokat olacaktır.'


'BU İŞ İÇİN HERKES ÇALIŞACAK'

Kılıç, referanduma çok az bir zaman kaldığını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:


'12 Eylül Pazar günü darbecilerin, insanları dar ağacına götürenlerin Allah'ından bulacakları gündür inşallah. Yan gelip yatmak yok. Herkes kapı kapı dolaşacak. Çetelerden hesap sormaya, hukukun üstünlüğüne hesap sormaya 'hayır' denir mi hiç. CHP ne yaptığını bilmiyor. Binmişler bir alamete gidiyorlar kıyamete. Nereye gittikleri belli değil. Biz milletin gittiği yoldan gideceğiz. Burada beni dinleyenler gidip evlerinde yatarlarsa ben de hakkımı onlara helal etmiyorum. Bu iş için herkes çalışacak. Çocuğunun geleceği için, torunlarının geleceği için daha özgür bir Türkiye için herkes çalışacak.'




AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Vezirköprü'nün ardından Havza ilçesinde Akıllı Park yanındaki Kevser Cami önünde vatandaşlarla bayramlaştı.


Burada da vatandaşlara seslenen Kılıç, 12 Eylülde yapılacak referandumda daha demokratik bir Türkiye için herkesin oy kullanması gerektiğini söyledi.


Sanatçıların yeni anayasaya verdiği desteği anımsatan Kılıç, şunları kaydetti:



14 yıl önce