|

Tapeleri Saygılı sızdırdı

17 Aralık darbe girişimiyle ilgili polis müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, 17 Aralık sonrası internette yayınlanan tape ve görüntüleri, dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı sızdırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:12 - 17/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Polis Başmüfettişleri, paralel yapının 17 Aralık’ta gerçekleştirdiği operasyonunda toplanan delillerin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve ekibi tarafından sızdırıldığını tespit etti. Rapor üzerine savcılık, soruşturmayı yürüten eski polis müdürü Yakup Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 40 polis hakkında soruşturma başlattı.

SIKI İŞBİRLİĞİ VAR

Müfettişler raporda soruşturma kapsamında elde edilen 17 fiziki takip kaydının medyaya sızdırıldığını belirledi. Müfettişler sadece Mali Şube’de bulunması gereken kaydın basına sızdırıldığını ve algı mühendisliği çalışmalarına malzeme sağlandığını belirtti. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürütün polislerin, özel olarak seçildiğini ve sıralı amirler arasında sıkı bir işbirliği olduğunu vurgulayan müfettişler, “Gizliliği mevzuatın öngördüğü şekilde değil, kendi belirledikleri prosedürlere uygun olarak yönettikleri değerlendirilmektir” dedi. Müfettişler, soruşturmalardan Vali, İl Emniyet Müdürü ve Başsavcılığın bile haberdar olmadığına dikkat çekti.

KOPYALA-YAPIŞTIR 

Soruşturmaya ilişkin delillerin sızmasında Mali Şube'nin sorumlu olduğuna dikkat çeken müfettişler, ifade için çağrılan personelin, sözlü değil yazılı cevap verdiğini belirterek, “İfade sırasında bazı personelin istenmeyen konuları açıklama ihtimali ortadan kaldırılmak istenmiştir. Yazılı cevaplarda sorulara ‘kopyala-yapıştır’ şeklinde ortak cevap verilmiştir." dedi.
#İçişleri Bakanlığı
#17 Aralık
#Yakup Saygılı
9 yıl önce