|

Tartışılan metrobüs reklamı için ne dedi?

Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş New York'ta Belediye Başkanları Ve Yerel Yönetimler toplantısının açılışına katıldı. Topbaş, yeni metrobüs reklam filmi ile ilgili A Haber mikrofonlarına konuştu. Topbaş, reklam filminden haberi olmadığını söyledi.

00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 19:16 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Tartışılan metrobüs reklamı için ne dedi?
Tartışılan metrobüs reklamı için ne dedi?

Metrobüs seferlerinde yaşanan yoğunluğu yansıtmıyor tepkileriyle gündeme gelen reklam filmiyle ilgili eleştirilere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan yanıt geldi.


A Haber'e konuşan Topbaş, "Bu kısa vadede yapılan bir çalışma. Ama şunu söyleyeyim tabi ki pik saatlerde ciddi bir yoğunluk var. Bu yoğunluk tabii ki rahatsız edici bunu kabul ediyorum. Fakat bireysel araçlarla gidenlerin pik saatlerde yoğunluğu da ayrı bir rahatsız edicilik. Birkaç saatte bir yerden bir yere erişirken 20-25 dakikada ulaşım imkânı veriyor. Tabii ki reklamda gösterildiği kadar boş değil. O herhalde boş bir metrobüste reklam mahiyetinde çekilen bir çalışma. Biraz daha yoğun olabilirdi. Senaryosunu bana göstermiş olsalardı böyle yapın demezdim. Biraz daha yoğun saatleri tercih etmelerini söylerdim. Bu kadar konforlu, oturuyor gidiyor filan… Herhalde gece yarısı olan seferlerimizde veya sabahın erken saatleri. Pik saatlerin dışında öğle saatlerinde bile yoğunluk var. Öyle bir atmosfer yakalamışlar. Ben de zaman zaman biniyorum. Birkaç gün önce kardeşim arabasını bırakıp binmiş. Mükemmel bir erişim imkânı diye bahsediyor." dedi


Aynı zamanda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Başkanı da olan Topbaş New York'ta düzenlenen dünya belediyeleri zirvesinde hem bu görevin öneminin altını çizdi hem de İstanbul'un yükselen değerinin altını çizerek:


"Bizim sorumluluğumuza aldığımız bu görevler hattı zatında ülkem adına bir temsil görevi. 3,5 milyar insanı yöneten bir örgütün başına seçilerek gelen bir insan olmanın da gururunu yaşıyorum. Diğer taraftan da, İstanbul gibi çok önemli herkesin hayranlık duyduğu bir şehrin yönetimi var. Orada da tabi ki yönetimimiz devam edecek. İstanbul burada da Amerikalılar'ın ifade ettiği gibi çok gelişen, değişen ve hayranlık duyulan bir kent haline geldi. Zaten öyle bir değeri vardı. Biraz biz dokunduk, daha da gelişti kendisini gösterdi." Şeklinde konuştu.

12 yıl önce
default-profile-img