|

Taşeronu CHP’li belediyelerde kaldır da görelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlarda vaat yağdıran CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi: Taşeronu kaldıracağım diyor, madem taşeronu kaldıracaksın sizin belediyelerinizde olan taşeronları bir kaldırın, oradan başlayalım bu işe. Kaldır sana inanalım.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:27 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da da halkla buluştu. Kent meydanında halka seslenen Erdoğan muhalefet partilerini topa tuttu. Erdoğan özetle şunları kaydetti:



İHL'LERİ KAPATACAK


(Kemal Kılıçdaroğlu) Proje dediğinde elle tutulur bir şey yok. 'Sürekli görüşüyoruz, bize destek veriyor' dediği ve ithal garantisi verdiği ekonomi bakanı bile beğenmemiş bu projeyi. Anamuhalefet partisinin başındaki kişi, 'imam hatipleri kapatacağız' dedi.


Fakat Kayseri'ye gitti. Kayseri'de dedi ki 'Ben böyle bir şey demedim'. Halbuki seçim beyannamesinde var, 1+8+4 biz bunu daha önce gördük bu formülü, bu ne demektir biliyor musunuz? 'İmam hatiplerin orta kısmını kapatacağız' demektir.





GEÇMİŞTE YAPTILAR


Çünkü geçmişte bunlar bunu yaptı, orta kısmı kapattılar. 600 bin öğrenci vardı o zaman, nereye düştü, maalesef 60 bine düştü. 60 bindeyken şimdi biz orta kısımları yeniden açınca, katsayıyı kaldırınca ne oldu, öğrenci sayısı bir anda 1 milyona çıktı. 60 binden 1 milyona. Şimdi bunları rahatsız eden bu, yani nasıl bakıyorlar biliyor musunuz? Bu milletin mayasında bu var. Anne baba evladını demek ki imam hatiplere göndermek istiyor, niye rahatsız oluyorsun, bırak göndersin.



BUNLAR DÜMDÜZ YALAN


Biliyorsunuz, meydan meydan dolaşıp ne diyor, 'Bana dört yıl verin işsizliği bitireyim'. Bir hafta önce Aksaray'daydı, burada da aynı şeyleri söylemiştir. Peki açıkladığı projede ne diyor, '2035 yılında yüzde 5'in altına inecek işsizlik' diyor. 'Dört yılı verin bitireyim' diyorsun, orada da 2035 diyorsun. Bunlarda yalan dümdüz. Allah aşkına böyle bir siyaset, böyle bir siyasetçi, böyle bir Anamuhalefet olur mu?



NİYE KALDIRMIYORSUN


Bir taraftan gittiği her yerde 'Taşeronu kaldıracağım' diyor, madem taşeronu kaldıracaksın sizin belediyelerinizde olan taşeronları bir kaldırın, oradan başlayalım bu işe. Kaldır o taşeronları, sana inanalım. Yani kendi belediyelerinde bunu kaldırmıyorsun 'gelince kaldıracağım' diyorsun. Hak isteyen taşeron işçilere bunlar, meydan dayağı attılar. Daha şimdiden asgari ücretle ilgili çark etmeye başladı. Seçim günü gelmeden muhtemelen emeklilerle ilgili vaadinden de cayabilir.


#erdoğan
#kılıçdaroğlu
#taşeron
9 yıl önce