|

Taşımadılar kestiler

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 21:12 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Yalova Belediyesi’nin köprülü kavşak projesi için Tonami Meydanı’ndaki 158 ağacı kesmesine tepkiler sürüyor. Ağaçların sökülme imkanı olmadığı için kesileceğini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek teknolojinin bulunmadığını öne sürdü. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendilerinde böyle bir teknolojinin olduğunu, belediyelerin başvurması halinde, gerekli ekipmanın temin edilebildiğini belirtti.

NE KADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN SÖKÜLÜR

30 santim kütüğe sahip ağaçların ellerindeki mevcut makinalarla rahatlıkla sökülebildiği bilgisini veren müdürlük, istenildiği takdirde ağaç söküm ve dikim makinesinin kiralanabileceğini belirtti. “Her ile hizmet sağlayabiliyoruz” diyen kurum, “30 santimden daha geniş kütüğe sahip olan ağaçlar varsa da vinç ve halat yardımıyla ağacın etrafı açılıyor. Böylelikle ağacın kesilmesine gerek kalmadan, ne kadar büyük olursa olsun sökülerek yerinden çıkartılabiliyor” açıklamasında bulundu.

 

İsyan eden tek CHP’li

CHP'li Yalova Belediye'sinin 158 ağacı köklerinden kesmesine isyan eden tek CHP'li İstanbul Milletvekili Melda Onur oldu. Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye seslenen Onur, "Biz Gezi'yi korurken bu kıyımı nasıl savunacağız" dedi. Onur, "Allah belanızı versin" şeklindeki bir twiti de paylaştı.

#Yalova Belediyesi
#ağaç
#Vefa Salman
9 yıl önce