|

Taşkent’ten Diyarbakır’a

Çözüm süreci Doğu ve Güneydoğu’da meyvelerini vermeye başladı. 2013 yılının Mayıs ayında Konya Taşkentli Hatice Keleş, Diyarbakır’a yerleşti. Diyarbakır’da gayrimenkul ofisi açan ve çalışmalarını burada devam ettiren Keleş, bölgede bahar havası esmeye başladığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:20 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'dan büyükşehirlere göç bu kez tersine döndü. Çözüm süreci ile başlayan bahar havası yatırımcıları bölgeye çekti. Sürecin başlamasıyla gayrimenkul ofisi açmak için Diyarbakır'a gelen Konya Taşkentli Hatice Keleş,


buraya yerleşti. “Anlatılanlarla burada yaşananlar arasında dağlar kadar fark var” diyen Keleş Diyarbakır'a taşınma hikayesini anlattı.



DİYARBAKIR'DA BAYİLİK İSTEDİM ŞAŞIRDILAR


Hatice Keleş, çözüm sürecinin başlaması ile Antalya'da emlak ofisinin olduğunu belirterek, “Mesleğimi, Doğu ve Güneydoğu'da devam ettirmek için bayilik istedim. Benim bu teklifim üzerine çok şaşırdılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu süreci sonuca erdirmeden bırakmaz. Başladıysa devam edecektir. O yüzden geldim. Geçmiş dönemlerde buradaki seçim çalışmalarını çok daha zormuş arkadaşlar anlatıyor. Ama şimdi o ka-


dar huzurlu ki kimse kimseye sen şusun busun tartışmasına girmiyor” dedi.



BÖLGE YATIRIMA AÇ


Antalya'daki arkadaşlarını Diyarbakır'a davet ettiğini söyleyen Keleş bölgedeki havayı şöyle anlattı: “Anlatılanlarla burada yaşananlar arasında dağlar kadar fark var. Çözüm süreci etkisini gösterdi. Birçok ticaret yapan insana da diyorum yatırım için çok güzel bir bölge.


Aç bir bölge buraya gelin. Buradan daha önceden göç etmiş insanlar şimdi gelip yatırım yapıyorlar. Özellikle Almanya'dan gelmiş vatandaşlar gayrimenkul yatırımı yapıyor. Bu da çözüm sürecinin düzgün bir şekilde sürmesinden dolayı. Şuan yurtdışından gelen Süryaniler çok fazla Mardin'de. İstanbul'a göç etmiş insanlar şimdi Diyarbakır'a, Mardin'e geliyorlar.



MEYVESİNİ YEMEYE BAŞLADIK


“Bu çözüm sürecinin etkisidir. İş yaptığım kişilere ve dostlara hep söylüyorum bunun mimari Recep Tayyip Erdoğan. Bu süreci kimse üstüne alıp ben şunu yaptım demesin. Gerçekten bu süreci Recep Tayyip Erdoğan başlattı. Şimdi onun meyvesini yemeye başladık.



2 yıl önce gel deselerdi gülerdim


Çözüm sürecinden önce 'Diyarbakır'a git ticaret yap deseler gülerdim' diyen Hatice Keleş, bölge için anlatılanla burada yaşanalar arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi. Keleş, “Çözüm sürecinin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık. Diyarbakır'da emlak sektöründe önemli işler yaptık ve insanları tanıma fırsatımız oldu. Buranın neler istediğini nelere ihtiyaç duyduğunu öğrenmiş olduk. Çözüm süreci başlamadan önce bana Diyarbakır'a git ticaret yap deseler gülerdim. Çözüm süreci başlayınca ve başarılı bir şekilde ilerleyeceğine emin olduğum için kalkıp Diyarbakır'a geldim” dedi.






#çözüm süreci
#Hatice Keleş
#Diyarbakır
9 yıl önce