|

Tatil zili çaldı

Okularda ders zili karne için çaldı. Karne heyecanı yaşayan 18 milyon öğrenci yarıyıl tatiline girdi. Kızılcahamam Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde karne dağıtan Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, Fizik dersinde zayıf alan bir öğrenciye, “Fizikçi, Mehmet Ali’ye takmış ve not vermemiş” diyerek takıldı.

04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:08 - 24/01/2015 Cumartesi
Diğer
Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarısı karne dağıtımıyla sona erdi. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Eğitim -öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak.

BAKAN KARNE DAĞITTI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde Çağatay ilkokulu ile Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde karne dağıttı. Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi’ndeki karne dağıtım sırasında karne dağıtan sınıf öğretmeni Emin Yıldız öğrencilerden Mehmet Ali Demirel’i çağırdı ve bir zayıfı bulunduğunu söyledi, bunun üzerine Avcı’nın, “Ha şöyle” demesi gülüşmelere neden oldu.

FİZİKÇİ MEHMET’E TAKMIŞ!

Bakan Avcı, “Mehmet Ali, dil ve anlatımdan, Türkçe, Edebiyat, din kültürü ve ahlak bilgisinden, tarihten, görsel sanatlardan ve hepsinden çok yüksek notlar almış ama fizikçi Mehmet Ali’ye takmış ve not vermemiş. İnşallah ikinci sömestre birlikte alalım onu” ifadelerini kullandı.

TEOG’DA SORUN YOK

Bakan Avcı karne dağıtımı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. TEOG'da çok fazla öğrencinin birinci olmasına ilişkin soruya cevap veren Avcı, bunların normal yazılı sınavlar olduğunu söyledi. Avcı, bu sınavlara 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiğini bütün soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısının böyle çıkmasının çok şaşırtıcı olmadığını ifade etti.


Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulları, eğitim ücretlerine yapacakları zammı yıllık enflasyona göre belirlemeleri konusunda uyardı. Bakanlığın geçen yıl yaptığı mevzuat düzenlemesine göre, özel okullara devam eden öğrenciler için bir sonraki yıl enflasyon farkı üzerine en fazla yüzde 5 zam yapılabilecek. Enflasyonun yüzde 5 olması öngörülerek, örnek bir hesaplama modeline de yer verilen yazıda, özel okulun ilan ettiği ücret 10 bin TL ise yüzde 5’lik enflasyon farkı ve en fazla yüzde 5 zam yapılması gerektiği, bu durumda da özel okul ücretinin en fazla 11 bin TL olabileceği kaydedildi. 

#Nabi Avcı
#Emin Yıldız
#Mehmet Ali Demirel
9 yıl önce