|

''T.C vatandaşları karakoldan rahatsız olmaz''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Lice'deki karakol yapımı gerginliğine ilişkin, "Karakoldan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları rahatsız olmaz, başka bir düşünceniz varsa rahatsız olabilirsiniz" dedi.

Aa
00:00 - 30/06/2013 Pazar
Güncelleme: 19:09 - 30/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
''T.C vatandaşları karakoldan rahatsız olmaz''
''T.C vatandaşları karakoldan rahatsız olmaz''

Şahin, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 3. Bölge Toplantısı için geldiği Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lice'de meydana gelen olayların çok dikkat çekici ve düşündürücü olduğunu söyledi.

Başlatılan çözüm süreciyle olumlu gelişmelerin yaşandığını, Türkiye'nin ve bölgenin rahat nefes aldığını vurgulayan Şahin,
şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bu sorununun gündemden çıkmasını istemeyenler hep olacaktır. Provoke etmek isteyenler hep olacaktır. Ben bu olayların bu maçla yapıldığı kanaatindeyim. Neymiş gerekçe efendim, 'biz karakol istemiyoruz' İçişleri Bakanımız açıkladı, burada zaten karakol var. Sadece karakolun yenilenmesi söz konusu. Orada yaşayan vatandaşlarımız karakoldan neden rahatsız olsun. O karakol zaten onlar için var orada. Onların can ve mal güvenliğini korumak için var. O karakolun orada olmasının oradaki insanları rahatlatmış olması lazım. Rahatsız olmamaları gerekir. Rahatsız olanların 'acaba başka bir niyetleri mi var' diye vatandaşlar elbette soracaktır."

Lice'de yaşanan olayların yetkililer tarafından incelendiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Karakoldan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları rahatsız olmaz, başka bir düşünceniz varsa rahatsız olabilirsiniz. Genç bir yavrumuz hayatını kaybetti, yaralılarımız var. İnşallah yaralılar şifa bulurlar. Bu öldürme olayının bile ciddi şekilde araştırılması lazım. Çünkü provoke etmek isteyen birisi tarafından da o gencimize ateş edilmiş olabilir. Bunun incelemesi müfettişlerce yapılıyor. Bu tür olaylar zaman zaman çıkabilir, çıkar demiyorum, çıkabilir. Sadece çözüm sürecini, barış sürecini, provoke etmek için, etkisiz kılmak için Türkiye'nin başına 30 yılı aşkın bela olan bu sorunun devam etmesini isteyenler, Türkiye'nin enerjisini bu işlere sarf etmeye devam etsin diye düşünen iç ve dış güçler vardır. Bundan sonra da boş durmayacaklardır ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti bu konuda son derece kararlıdır. Bu sorunun çözülmesi konusunda halkımızın da çoğunluğu umutla beklemektedir. Bunu, umutları boşa çıkartmamamız gerekmektedir."

BDP yetkililerine de çok büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Şahin, "Onlarda teşkilatlarını bu konuda uyarmalılar ve kontrol etmeliler. Bu sürece zarar vermek isteyen teşkilatları içinde birileri varsa onları etkisiz hale getirmek konusunda onlara görevler düşüyor" şeklinde konuştu.


11 yıl önce