|

Tehditçi hackerın skandalları bitmiyor

Bir süre önce tutuklanan Ahmet D. sosyal medya hesabı üzerinden oy pusulalarının basıldığını söylediği matbaadan fotoğraflar paylaştı.

Yeni Şafak
14:29 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:53 - 28/05/2015 Perşembe
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HSYK üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ile İstanbul Sulh Ceza Hakimlerine sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehditlerde bulunan Twitter hesabı "AnatoliaHack"in kullanıcısı Ahmet D. sosyal medya üzerinden oy pusulalarının basıldığını iddia ettiği matbaadan fotoğraflar paylaştı. Milliyet'te yer alan habere göre, bir süre önce tutuklanan büyük köstebek Ahmet D.'nin 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde kullanılacak oy pusulalarının basıldığını belirttiği Ankara Temelli - Malıköy'deki Ertem Matbaası'na girerek, çektiği fotoğrafları Twitter üzerinden paylaştığı anlaşıldı. Bu gelişme üzerine gözler, Yüksek seçim Kurulu'na çevrildi.



Matbaa çevresinde güvenlik ve koruma olduğunu belirten Ahmet D. "kimlik yaparak içeri girdiklerini" yazıyor.



AnatoliHack rumuzlu Twitter hesabında, 29 Nisan'da yayınlanan fotoğrafların altına şu mesajlar yazıldı:



*Mv. Secimine ait oy pusularani basiliyor :) Baskent Organize San.



Maliköy Temelli Ankara Ertem Matbaasina pusu attik.



*Ertem matbaasinin gerek icinde ve gerekse disindaJandarmadan olusan muthis bir koruma var, gerci bize sorun degil kimlik yaptik icerdeyiz.



*Oy pusulalarinin basildigi Ankara Ertem Matbaasinin icerisi :) #Hirsiz Tayyip Korkma Titre Ininize kadar girecegiz.



*Oy pusulalarin basildigi ertem matbaasi icindeyiz #Hirsiz tayyip korkma titre asil biz senin inine giriyoruz :)



*Oy pusulalarin basildigi ertem matbaasi icindeyiz n'ber jon jon bak sana daha neler yapacagiz :)



*Matbaa ici o kadar buyukki yakalanmayalim degilmi :) jandarma disarida biz iceride oy pus. basiliyor.



*Oylar Ankara da ertem matbaasinda basiliyor AKP li hirsizlara bir tanesi bile caldirmayiz takipteyiz.



*Matbaada calisan cocuklar bize yalvariyor abiler birazdan saat 18.00 mesai bitiyor yakalancaksiniz cabuk bizlerle disari cikin diyorlar :)



*Eh bizde onlari kirmadik sessizce girdigimiz matbaadan sessizce calisanlar ile cikiyoruz. Bu gunluk bu kadar :) Sahibi Ertem' de AKP li



*Tabiki mv. oy pusulalarinin basildigi Ertem matbaasinin sahibi ertem hk.dada bilgi topladik AKP li olup sekreterini de esini bosayip almis.







YSK'dan açıklama yapılmadı


Bu gelişme üzerine gözler Yüksek Seçim Kurulu'na çevrildi.



AnatoliaHack rumuzu üzerinden Twitter'da yayınlanan fotoğrafların oy pususularının basıldığı matbaada çekilip çekilmediği, bu kişinin burada bu kadar rahat nasıl hareket ettiği konusunda YSK'nın bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.



Redhack ile bağlantı kurmuş


Savcılıkta verdiği ifadesinde, meslekten ihraç edildikten sonra adli yazılım programı hazırlamak konusunda kendisini geliştirmek için inspeak kullanıcı adıyla beyazorg, Türk Hack team isimli sitelere üye olduğunu söyleyen Ahmet D., aynı kullanıcı adıyla Redhack hacker grubu ile bağlantı kurduğunu kaydetti. Redhack tarafından kendisine DDOS programı gönderilerek Türk Hava Yollarına siber saldırı yapmasının istendiğini bildiren Ahmet D., programı kullanarak denileni yaptığını ancak siber saldırıda başarılı olup olmadığını bilmediğini ifade etti. "AnatoliaHack" isimli Twitter hesabının kendisine ait olmadığını öne süren Ahmet D., "Benim örgütle işim olmaz, paralel yapıyla ilgili yok" iddiasında bulundu.



Fotoğraflar telefonundan çıktı


Savcılık ifadesinde "AnatoliaHack" isimli hesabın kendisinin olmadığını iddia eden Ahmet D.'nin telefonunda yapılan incelemede ise hesaptan paylaşılan fotoğrafların bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan şüphelinin evindeki aramalarda bulunan ajandanın içerisinde birçok bürokrat ve siyasetçinin cep telefon numaralarının yer aldığı öğrenildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet D.'nin irtibatlı olduğu kişileri araştırılıyor.


#oy pusulası
#seçim 2015
#YSK
9 yıl önce