|

Tek hedefleri var bizi durdurmak

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran’da AK Parti’nin hedefinin belli olduğunu belirterek, Türkiye’yi ilk 10 devlet arasına koymak ve çağdaş bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Peki diğerlerinin hedefi ne? CHP, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Parti’yi durdurmak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 23:15 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

AKParti'nin Osmaniye'de Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki mitinginde toplanan onbinlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu seçimin sadece Türkiye'nin seçimi olmadığını belirtti. “Orta Asya, Orta Doğu bu seçimi bekliyor. Suriye Türkmenleri, Arapları, Kürtleri bu seçimi bekliyor. Kerkük, bu seçimi bekliyor. Somali, Saraybosna bu seçimi bekliyor” diyen Davutoğlu, özetle şunları söyledi: Her parti seçime gidiyor. Bizim hedeflerimiz belli, Türkiye'yi ilk 10 devlet arasına koymak, bütün gönül coğrafyamıza sahip çıkmak, Türkiye'yi demiryolları ve havaalanlarıyla çağdaş bir ülke haline getirmek. Peki diğerlerinin hedefi ne? CHP, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Parti'yi durdurmak. Durdurabildiler mi? Bizi engellemeye çalıştılar geçen sene, engelleyebildiler mi? Gezi provokasyonu yaptılar, durdurabildiler mi? 17-25 Aralık'ta paralel çete harekete geçti, durduk mu?



MİLLETİN ADAMI KAZANDI


30 Mart yerel seçimlerinde, CHP ve MHP bir araya gelerek, nerede AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu destekledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çatı aday çıkardılar, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve arkalarına takılan 10-12 parti. Karşılarında bir tane yiğit adam var, milletin adamı var, Recep Tayyip Erdoğan var ve AK Parti var. Sonunda ne oldu? Milletin adamı kazandı. Şimdi 7 Haziran'a giderken perde gerisinden birbirleriyle paslaşıyorlar, hepsi birbirleriyle konuşuyor.



KOALİSYON HESABINDALAR


3 Mayıs 1944'te 165 aydın CHP tarafından hapse atıldı, bu isimler arasında Alparslan Türkeş de bulunuyor. Şimdi bugün bunu sorgulama vakti. 165 üniversiteli genç Türkiye'de tutuklandı, 146 Azeri de şehit edildi. Biz Bahçeli'ye sorduk, böyle bir CHP ile nasıl çatı aday peşinde koşarsın ey Bahçeli, nasıl koşarsın? Şimdi de seçim sonrası koalisyon hesapları içerisindeler. CHP, 'mazlumları geri vereceğim' diyor, MHP, bunun karşısında sessiz kalıyor.



ÇATI ADAYI HANİ TARAFSIZDI


Ne çatı adaylara ne kumpasçılara yol vermedik, vermeyiz. Çatı adayı hani tarafsızdı, MHP'den aday oldu. O kadar şaşkın ki bozkurt işareti yaparken bile yanlış yapıyor. Önce bir testten geçirselerdi de öyle alsalardı bari. Bazı yerlerde solcu işareti yaptı, bazı. Ne yapacağını bilmeyen şaşkınlarla yola çıkılır mı? Daha hangi düşünce içinde nasıl davranacağını bilmeyenlerle yeni Türkiye inşa edilir mi?



ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ


2002 Türkiye'sinde, biz Türkiye'yi devraldığımızda IMF memurları kapıdaydı. Sayın Bahçeli'nin de içinde bulunduğu üçlü koalisyon bize IMF memurlarının kapısında olduğu, Başbakanlık binasında olduğu bir Türkiye devretti. IMF'ye borcu kim bitirdi? Oğuz Türkmenlerinin çocuklarını, Korkut Ata'nın çocuklarını, IMF kapılarında bekletenler, bugün AK Parti'ye meydan okuyamazlar. IMF borcunu kim bitirdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar.



Hasta evet hasta


Davutoğlu, “Demirtaş ne dedi, Taksim'le Kabe'yi karşılaştırma cüretinde bulundu. Biz söyleyince de sözü değiştirmeye çalıştı. Hasta evet hasta... Bu yüzden Selahattin isminden utan dedim. Diyarbakır'da eski müftüyü, müftülükten istifa ettirdiler ve aday gösterdiler. Sonra gidip Kudüs'e 'Yahudi'nin kutsal mekanı' dediler. Onun için bir daha ona Selahattin demeyeceğiz. Bizim için Selahattin, Kudüs fatihi Selahattin Eyyubi'dir. Paralel de perde gerisinden bunları koordine etme çabası içinde” dedi.



Milliyetçilik işte budur


2002'de kendi tankını yapamayan “bu izzetli ve onurlu devletin” başka ülkelerden hibe tank aldığını anımsatarak, şimdi Altay tankını yaptıklarını belirten Davutoğlu, “İşte milliyetçiliğin, milliğinin, yerliliğin başladığı yer burasıdır. Kendi silahımızı, tankımızı, uçağımızı yapacağız ki namerde muhtaç olmayacağız. 2002'de insansız hava aracı yapamıyorduk, onun için İsrail'den alıyorduk terörle mücadele için. Şimdi insansız hava aracını yapıyoruz. İşte şimdi söz veriyorum. Bir Oğuz Beyi sözüdür bu, inşallah 2023'te bu toprakların semalarında, Toroslar'ın üzerinde yüzde yüz Türk yapımı milli savaş uçağımız uçacaktır” dedi.



Hazine'yi tüketecek


Başbakan Davutoğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada 13 yıllık AK Parti iktidarının 1919 gibi Türkiye'nin dünyadaki itibarlı konumunun başlangıç noktası olduğunu söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ''Bana 4 yıl verin yeter'' ifadelerini değerlendiren Davutoğlu, şunları söyledi: "4 yıl içinde gelip Hazine'yi tüketip gidecek. Samsun ne der? 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' Senin bu tarlada bir izin yok ki. O Hazine'yi dolduran parti, AK Parti. Merkez Bankası'nın rezervi 26 milyar dolardı. Şimdi 140 milyar dolar. İktidara geldiğimizde Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. İnşallah 500 milyar dolara da çıkaracağız."



Bahçeli'yi yuhalatmadı


Başbakan Davutoğlu, “2002'de doğalgaz var mıydı Osmaniye'de? Hani Bahçeli'nin döneminde. 2002'de Osmaniye'de üniversite var mıydı? Kim yaptı. Onlar konuşur, AK Parti yapar. 2002'de Osmaniye'de MR cihazı bile yoktu. Kim getirdi? 2002'de Osmaniye'de nitelikli yatak sayısı sıfırdı. Şimdi 275. İşte bu. 2002'de Osmaniye'de atık su arıtma tesisi var mıydı? Şimdi üç tane var. Osmaniye'de 2002'de, üçlü koalisyon döneminde Sayın Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde” değerlendirmesinde bulundu. Konuşması sırasında Bahçeli'nin ismi geçtiğinde meydandakilerin yuhalaması üzerinde Davutoğlu, “Yok, Sayın Bahçeli'ye de bütün liderlere biz saygı gösteririz. Hele Osmaniye'de Bahçeli'yi yuhalamayın. Eleştiririz ama yuhalatmayız. Konuşuruz, tartışırız, medenice konuşuruz ama yuhalamayın. Biz, eleştiririz, sesimizi yükseltiriz ama hakarete, yuhalamaya tevessül etmeyiz. Oğuz Türklerinin adabı, edebi, töresi budur” diye konuştu.








#seçimler
#osmaniye mitingi
#ak parti
#davutoğlu
#Alparslan Türkeş
9 yıl önce