|

Tek tek değil topunuz gelin

Ayna grubu tarafından hazırlanan yeni seçim şarkısı eşliğinde ve Hamas lideri Halid Meşal’in katılımıyla gerçekleşen AK Parti Konya İl Kongresi, coşkulu anlara sahne oldu. Başbakan Davutoğlu, 2015 seçimleri yaklaşırken kurulan tuzaklara dikkat çekti, meydan okudu: “Tek tek gelmeyin, topunuz gelin. Birinizden korkarsak Allah bu emaneti bizden alsın”.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 22:26 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Konya Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi coşkulu anlara sahne oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hamas lideri Halid Meşal’in de katıldığı kongrede partililere hitap etti. Kudretli bir Türkiye’den birilerinin rahatsızlık duyduğunu dile getiren Davutoğlu, Gezi olaylarıyla başlayan provokasyonların 17/25 Aralık girişimleriyle devam ettiğini belirterek “Cumhurbaşkanımızla geçen sene buraya Şeb-i Arus’a hareket ederken, bir darbe girişiminde bulundular. Yolsuzluk görüntüsü altında tam bir darbe girişimiydi” dedi. Küresel düzeyde mazlumların sesi olan Türkiye’yi susturmak isteyen herkesin hesap vereceğinin altını çizen Başbakan, “Yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek. Milletten almadığı iradeyi, desteği kapalı kapılar ardında almaya çalışan herkes hesap verecek” ifadelerini kullandı. MİT TIR’larının basıldığını, Dışişleri Bakanlığı’ndaki gizli toplantının dinlendiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi: 


BİRİNİZDEN KORKARSAK...

“Bu hainler var ya, onlar istediler ki, dışarıdan gelen telkinlerle, içerideki işbirlikçileriyle 30 Mart'ta AK Parti sendelesin, Türkiye tökezlesin. Millet ise 30 Mart’ta AK Parti’ye sahip çıktığını gösterdi. Koalisyonlar kurdular, çatı aday dediler, şimdi de 2015 Haziranı’na giderken aynı çağrıda bulunuyorlar. Bir kez daha söylüyorum; tek tek gelmeyin, topunuz birlikte gelin. Eğer birinizden korkarsak Allah bu emaneti alsın. Sizin verdiğiniz emaneti korumak konusunda, bir an tereddüt edersek, Allah can emanetini bizden alsın.” 


ONE MINUTE DEDİK DİYE 

“Kim kimle işbirliği, koalisyon yaparsa yapsın, milli iradeyi egemen kılacağız. Nasıl 12 Eylül’de Kudüs’e sahip çıkıldığı için Konya mitingini bahane edip 12 Eylül darbesini yaptılar, aynı şekilde ‘one minute’ dediğimiz için, Kudüs bizim davamız dediğimiz için her türlü darbe girişiminde bulundular. Kim ne derse desin, o topraklar, Miraç’a sahne olan topraklar bizim için Konya kadar azizdir, mukaddestir.”


Kudüs’ü yeniden kurtaracağız

Konya’daki kongreye Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de katıldı. Partililere hitap eden Meşal, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ün 1980’de İsrail tarafından işgal edildiği zaman Konya halkının topyekün Kudüs’ü müdafaa için yollara döküldüğünü hatırlattı. Meşal, “Direnişin ve izzetin sembolü olan Gazze’den size selam olsun. Öyle bir Gazze ki o Gazze’deki ambargonun kaldırılması için bu mübarek ülkenin 9 ferdi şehid olmuştur” dedi. Meşal, salondaki vatandaşların tezahuratları üzerine, “Her ne kadar sizin sözlerinizi anlamasam da kalp dilinizi çok iyi anlıyorum” ifadesini kullandı. 


TÜRKİYE GÜÇ KAYNAĞI

Meşal, “Güçlü bir Türkiye güçlü bir Kudüs, güçlü bir Filistin demektir. Kalkınmış bir Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır. Nasıl ki yüzyıllar boyunca sizin halkınız Kudüs’ü, Aksa’yı, Filistin’i koruduysa umutluyum gelecekte de Filistin’i, Kudüs’ü tekrar kurtaracağız inşallah” şeklinde konuştu. 


Saltanat değil mi?

Başbakan Davutoğlu, Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasında yapılan şok anlaşmaya da değindi. İnönü’nün, mahalli seçimlerden önce Mustafa Sarıgül’e ‘seçildikten sonra istifa edip koltuğu Emir Sarıgül’e devredeceğine’ dair kağıt imzaladığının ortaya çıktığını hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: 


ŞİŞLİLİLERE SAYGISIZLIK

“Gerçekten demokrasimiz açısından bir ibret vesikası olayla karşı karşıyayız. Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesinde görünen o ki eski belediye başkanı, yeni belediye başkanı seçilirken elinden bir kağıt almış. Bu kağıt da Hayri İnönü, seçilirken o taahhüt etmiş, seçimi kazansa bile daha sonra eski belediye başkanı Sarıgül’ün oğluna bu görevi istifa edip vereceğine dair... Bu CHP demokrasiyi, milli iradeyi öğrenemeyecek. Birinci ders şu, kimin belediye başkanı olduğuna Şişlililer karar verir. Şişlililer karar verdikten sonra birtakım oyunlarla bu değişmez. Ama şimdi o aziz Şişlililer’e soruyorum, sizin oyunuza rağmen böyle bir kağıt verilmişse, yani kim belediye başkanı olursa olsun sonra oğluna bırakılacak denmişse, bunun o çok zikrettikleri saltanattan ne farkı var? Bu, Şişli halkına saygısızlık değil mi? Neden böyle bir imzayla milli irade kapalı kapılar ardında devredildi?”


NEYİ VERİP NEYİ ALDILAR

“Kılıçdaroğlu’nun hesap vermesi gerekir. Daha Şişli’yi yönetemeyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetmeye nasıl talip olabilir? 4 yıl değil, 4 gün verilse Türkiye’yi Şişli’ye çevirirler. 2015 seçimlerine giderken, tekrar kapalı kapıların ardında bazı pazarlıklar yapıldığını görüyoruz. Bunların hepsinden bir şekilde hesap sorarız. CHP milletvekili, ‘30 Mart öncesinde paralel çeteyle işbirliği yapmakla hata yaptık’ demişti. Çıksın Kılıçdaroğlu açıklasın, neydi paralel çeteyle işbirliği, neyi verdiler, neyi aldılar?”


Kiziroğlu’ndan Ahmet Hoca’ya

Başbakan Ahmet Davutoğlu için hazırlanan şarkı, ilk kez Konya’daki kongrede seslendirildi. Ayna grubunun seslendirdiği ‘Kiziroğlu Mustafa Bey’ adlı türkü, Davutoğlu için yeniden uyarlandı. Ayna solisti Erhan Güleryüz tarafından okunan şarkının nakaratı ‘Davutoğlu Ahmet Hoca bir bilge adam, bir yiğit adam’ şeklinde düzenlendi. Partililerin ‘bir daha’ tezahuratları üzerine Grup Ayna, şarkıyı tekrar seslendirdi. Uyarlama sözleri Uğur Işılak ve Arter Reklam Ajansı’nca yazılan şarkının, bu hafta Kürtçe de dahil farklı versiyonlarının çıkacağı öğrenildi. İşte o şarkının sözleri: 


YENİ TÜRKİYE’NİN SESİ

“Derdi vatan, aşkı vatan Davutoğlu Ahmet Hoca, geceyi gündüze katan, adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim? Kim kim kim kim? Davutoğlu Ahmet Hoca, bir bilge adam, bir yiğit adam..."

#başbakan
#ahmet davutoğlu
#halid meşal
#filistin
#kudüs
9 yıl önce