|

'Tekerlek Çetesi' çökertildi

Bursa'da son bir ay içerisinde 8 aracın lastik ve jantlarını çalan 6 kişilik çete, polis tarafından yakalandı. Araçların 4 tekerini kriko kullanmadan 2 dakika da söken çetenin tekniği polisi bile hayrete düşürdü.

Yeni Şafak
12:17 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 27/03/2015 Cuma
DHA

Bursa'da bir ay içerisinde çeşitli semtlerde 8 aracın lastik ve jantları çalındı. Polis çevrede yaptığı soruşturmada hiçbir görgü tanığına ulaşamadı. Bunun üzerine oto hırsızlık ekipleri çevredeki güvenlik kameraları görüntülerine el koydu. Bu süre içerisinde yaklaşık 1000 saat görüntüyü tarayan ekipler, hırsızlıkların olduğu saatlerde bir aracın bölgede gezdiğini belirledi.



Otomobilin plaka bilgilerine ulaşan oto hırsızlık bürosu ekipleri yaptıkları operasyonda Fatih Ş. (22), kardeşi, Ferhat Ş. (20), Hüseyin E. (24), Musa A. (25), Tolga A. (23), ve lastikleri satın alan Nihat S.yi gözaltına aldı. Polis sorgusunda şüpheliler suçlarını itiraf etti. Sanıklar ifadelerinde şöyle dedi:



"Nihat S. bize jant ve lastiklerin siparişini veriyordu. Biz de gece marka ve modeli aynı olan araçları park halindeyken buluyorduk. Daha sonra otomobillerin dingil kısmına takoz ya da tuğla yerleştiriyor ardından, lastikleri indiriyorduk. Otomobil askıda kalıyordu. Kriko kullanmadan 2 dakika içerisinde lastikleri bijon anahtarı ile söküyorduk."



Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, polis çalınan 8 aracın lastik ve jantlarını sahiplerine teslim etti.


#tekerlek hırsızlığı
#tekerlek çetesi
#bursa
#hırsızlık çetesi
9 yıl önce