|

Tekin, 27 gün boyunca neler yaşadığını anlattı

Lübnan'da 27 gün sonra serbest bırakılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, getirildiği uçakta yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Aa
00:00 - 12/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:29 - 12/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Tekin, 27 gün boyunca neler yaşadığını anlattı
Tekin, 27 gün boyunca neler yaşadığını anlattı

Lübnan'da 27 gün önce kaçırılan ve dün gece Lübnan ordusuna teslim edilen Türk rehine Aydın Tufan Tekin, 'Sayın Büyükelçiyi görene kadar serbest bırakılacağıma inanamadım' dedi.

İş için geldiği Beyrut'ta Havalimanı'ndan çıktıktan sonra, bindiği taksiden kaçırılan ve 27 gündür kurtarılması için Türkiye ve Lübnan yetkililerinin büyük çaba harcadığı Tekin, Türkiye'ye getirildiği özel uçakta, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra alandan ayrıldığını belirten Tekin, kaçırılma anını şöyle anlattı:

'Ben alandan çıkıp taksiye bindim. O sırada telefonumu açtım. Gelen e-maillere bakıp mesaj yazıyordum. Birden taksinin etrafında siren sesi duydum. Taksinin önüne bir aracın geldiğini gördüm. Başımı kaldırdım taksi şoförü bir şeyler söylüyordu. O sırada taksiye yanaşan yüzü maskeli eli silahlı bir kişi gördüm. Hemen gayri ihtiyari ellerimi başımın üstüne koyup aracın koltuğunun altına doğru eğildim. Ben aracı soymak istediklerini düşündüm. Ancak kapı açıldı ve beni bir el çekip dışarı çıkardı. Maskeli kişiler beni başka bir araca bindirince eli kaleşnikoflu insanlar gördüm. Gözlerimi bağladılar ve beni bir eve götürdüler.'


Rehinken AA ile görüşmüştü

Kaçırıldıktan sonra kendisiyle görüşen Anadolu Ajansı ekibinin kendisine büyük moral verdiğini ifade eden Tekin, 'Benim yanıma kendi canlarını tehlikeye atarak geldiklerini bildiğim için, hallerinden de şeyi anladım. Çok üzüldüler. Bana büyük destek oldular. Onlara dokunmak, onlarla beraber yemek yemek çok iyiydi. Hala olayın şokundaydım onlar geldiği zaman. Geldiler çok fazla destek oldular. Çok teşekkür ediyorum onlara' dedi.

Kendisini kaçırarak eve hapsedenlerin defalarca onu öldürmeyeceklerini söylediklerini ifade eden Tekin, '27 gün boyunca inanın serbest bırakılıp bırakılmayacağınızı bilmiyorsunuz. Beni öldürmeyeceklerini defalarca söylediler. Ne kadar inanabilirsiniz? Ben bunu aşmak için kendime 72 saat tanıyordum. Bırakılıp bırakılmayacağımı, ölüp ölmeyeceğimi sürekli düşündüm. Bunlar arasında sürekli gidip geliyorsunuz. Benim bırakılacağım düşüncesinde birçok seçenek var. Askeri operasyon olabilir ama operasyondan korkuyorsunuz. Açıkçası dışarda çocuklar oyun için maytap attığı zaman irkiliyorsunuz' diye konuştu.


'Ses tonunu hissetmek...'

Serbest bırakılmadan önce uzayan saç ve sakalını traş etmek için odasına berber getirdiklerini söyleyen Tekin, 'Kıyafetlerimi de getirdiler. Ben hala fazla ümitlenmemeye çalışıyordum. Çünkü çok büyük bir operasyon. Farkındayım. İki taraf içinde büyük operasyon. Peki dedim, sonra bir ara nasıl olacak acaba yarın mı olsa gibi bir şey dediler. Çalışıyoruz bu akşam için dediler. En sonunda da beni bir araca bindirip yolun yarısına kadar gözlerim bağlı getirdiler. Sonra da açıp Lübnan Ordusu yetkililerine teslim ettiler' şeklinde konuştu.


12 yıl önce