|

Tekriri müzakere sinyali

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2015 вторник
Güncelleme: 21:25 - 2/03/2015 понедельник
Yeni Şafak
Kamu düzeni ve güvenliğine yönelik yeni düzenlemeler getiren İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın görüşmelerindeki gerilimi düşürmek ve muhalefetin önerilerini bir kez daha müzakere etmek için AK Parti açık çağrıda bulundu. 132 maddelik tasarının kabul edilen 33 maddesi de dahil olmak üzere muhalefetin getireceği önerileri yeniden müzakere edeceğini belirten AK Parti’nin çağrısına nasıl bir cevap geleceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. 

Genel Kurul’da kanun tasarı veya teklifinin tümünün oylanmasından önce daha önce kabul edilen belli bir maddesinin yeniden görüşülmesi anlamına gelen tekriri müzakere için kapı aralandı. Yeniden görüşme önergesi olarak da isimlendirilen tekrir-i müzakere hükümet veya esas komisyonca (bu tasarıda İçişleri Komisyonu) bir defaya mahsus olmak üzere istenebilir. 

AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefete açıkça çağrıda bulunduklarını söyledi. Kamuoyu önünde muhalefeti getirmek istedikleri düzenlemenin ruhuna ve amacına uygun olarak getirecekleri her türlü öneriyi yeniden müzakere etmeye açık olduklarını ifade eden Elitaş, “Şu ana kadar bize herhangi bir öneri ile gelen olmadı. Eğer muhalefet bir öneri ile gelirse önerileri doğrultusunda yeniden görüşmeye hazır olduğumuzu belirttik” şeklinde konuştu. 
#İç Güvenlik Yasa Tasarısı
#AK Parti
#Mustafa Elitaş
9 лет назад