|

Temsilciye FETÖ gözaltısı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:36 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, “terör örgütünün medya unsuru olarak faaliyet yürüttüğü ve bu şekilde FETÖ/PDY üyesi olduğu” iddiasıyla Muratoğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nu Ankara Etimesgut'ta gözaltına aldı. Muratoğlu'nun İstanbul'a getirileceği öğrenildi.



Doğan Holding'in hisseleri çakıldı


Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından Doğan Grubu'nun Borsa İstanbul'da işlem gören şirket hisseleri çakıldı. Muratoğlu'nun FETÖ soruşturması nedeniyle gözaltına alınması şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerine olumsuz yansıdı. Yaşanan düşüşlerden Doğan Holding, Hürriyet Gazetesi, Çelik Halat, Doğan Burda, Milpa gibi şirketler etkilendi. Önceki gece yaşanan gözaltı olayının ardından dün Borsa'nın açılmasıyla birlikte Doğan Grubu şirketlerinin borsadaki tahtaları kırmızıya döndü ve hızlı değer kayıpları yaşandı.





ETKİYİ AZALTMA HAMLESİ


Doğan Holding yüzde 7,14, Hürriyet Gazetecilik yüzde 8,82, Doğan Burda yüzde 8,54, Milpa yüzde 8,24 ve Çelik Halat ise yüzde 3,94'e varan kayıplar yaşadı. Başvuru üzerine Milpa ve Doğan Burda'nın tahtaları aşırı kayıpların önüne geçmek için geçici olarak işleme kapatıldı. Doğan Holding, Ankara'daki gözaltı olayının şirket hisseleri üzerindeki etkisini azaltmak için kendi hisselerini satın alacağını ve bunun için 5,2 milyon liralık fon ayırdığını duyurdu.




#Doğan Holding
#FETÖ
#PDY
7 yıl önce