|

TEOG’a hazırlıkta dijital soru dönemi

FATİH projesi ile okulları teknolojiye entegre eden MEB, şimdi de e-yaprak test uygulamasını hayata geçiriyor. Uygulamayla öğrenciler, her hafta bakanlık tarafından hazırlanan yaprak testleri dijital ortamda çözebilecek. TEOG sorularını hazırlayan ekip tarafından oluşturulacak sorular bir bankada toplanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanlığı, bir yandan dershanelerin özel okula dönüştürülmesi takvimini işletirken diğer yandan da öğrencilerin sınavlara hazırlanmasında yeni yöntemleri uygulamaya sokuyor. e-ders uygulamasının meyvelerini alan MEB, şimdi de e-yaprak test uygulamasını öğrencilerin imkanına sunmak için kolları sıvadı. e-yaprak test uygulaması ile öğrenciler dijital ortamda soruları çözebilecek. Uygulama için bir soru bankası havuzu oluşturulacak ve bu havuzdan her hafta 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz yaprak testi gönderilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın onayından geçen e-yaprak testi için her dersten 24 test hazırlandı. 

SORULAR İNTERNETTE YAYINLANACAK 

Sorular her hafta MEB’in kendi sitesinde yayınlanacak. Sınava girecek öğrenciler bakanlığın siteye koyduğu soruları okuldan çıktı olarak alabilecek ve fotokopi ile çoğaltabilecek. Ayrıca hazırlanan bu sorular kurs veren öğretmenlerin materyal ihtiyacını karşılayacak. Kurslarda dağıtıldıktan bir hafta sonra internette öğrenciler kendileri de girerek soruları çözebilecek. Yaprak testleri, TEOG sınav sorularını hazırlayan ekip tarafından hazırladı. Uzmanlar tarafından da akademik redaksiyonu yapıldı. Bu soruları çözen öğrencilerin sınavda da başarılı olması bekleniyor. 

DEVLET OKULUYLA TAM PUAN ALDILAR

Bakanlık tarafından şu an, yaprak test şeklinde hazırlanan soruların elektronik ortama aktarılması için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışma sonunda öğrenciler e-sınav ile internetten çözebilecek. Bu yıl 4 bin 747 öğrenci TEOG’ta tam puan aldı. Bunlardan 2 bin 700’ü hiç dershaneye gitmeyen ve devlet okulunda okuyan öğrencilerden oluşuyor.

Aileler yardımcı kitap masrafından kurtulacak

Bakanlığın bu çalışmasıyla yardımcı kitaplara ve yaprak testlere harcanan paranın da önüne geçilmiş olacak. Geçen dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sadece 2 yayınevinin 40 milyon yardımcı kitap bandrolü aldığı belirtiliyor. Bu yayınevlerinin yıllık kazancının 800 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor. Devletin ücretsiz bastığı kitaplarının maliyeti geçen yıl 326 milyon TL. Kitapların ortalama fiyatıysa 20 TL. Yaprak test olarak öğrencilere satılan kitaplarda ise bandrol kullanılmıyor. Yaprak testlerin fiyatları da ortalama 10 TL. 

#MEB
#Nabi Avcı
#TEOG
9 yıl önce
default-profile-img