|

Tepki yağdı

Yeni Şafak'a yapılan terör saldırılarına toplumun tüm kesimlerinden ortak tepki geldi. Başbakan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, gazeteciler ve basın organizasyonları, yayınladıkları mesajlarla Yeni Şafak'a destek verip, terörü kınadılar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 12:37 - 12/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Mili iradenin sesi olan Yeni Şafak ve Yeni Akit binasına düzenlenen terör saldırısına tepki yağdı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan saldırıyı alçaklık olarak yorumladı. Numan Kurtulmuş ise, “Yakmaktan yıkmaktan başka bir şey bilmeyen hainler hak ettikleri cezadan kaçamayacak" dedi. AK Parti Milletvekili Aydın Ünal ise, “Sarsılmadan, korkmadan, geri adım atmadan Hakk'ı söylemeye devam" mesajını paylaştı. Türkiye'ye yönelik iç ve dış saldırıları deşifre ederek planları bozan Yeni Şafak'a yapılan saldırı sonrası siyasiler, medya kuruluşları, STK'lar ve gazetecilerin yayınladığı mesajlar;



Bozdağ'dan kınama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıları kınadı. Bakan Bozdağ, Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak, Yeni Akit Medya Grup Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nu telefonla arayarak görüştü. Saldırıları kınayan ve duyduğu üzüntüyü belirten Bozdağ geçmiş olsun dileklerini iletti.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Yeni Şafak ve Akit Gazetesi'ne terör örgütü mensuplarınca yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum.



Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin binalarına yapılan silahlı ve molotof kokteylli saldırıları şiddetle kınıyorum...



Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan:

Her iki gazete çalışanlarına da geçmiş olsun.



Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yönelik alçak saldırıyı kınıyorum. Yakmaktan yıkmaktan başka bir şey bilmeyen hainler hak ettikleri cezadan kaçamayacak.



İçişleri Bakanı Efkan Ala:

Şiddetle kınıyorum.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Yeni Şafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Yeni Şafak ve Akit ailelerine geçmiş olsun.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu:

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan saldırıları kınıyorum. Geçmiş olsun.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu:

Saldırıları lanetliyorum. Çok geçmiş olsun.



Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık:

Akit Medya Grubu'na ve Yeni Şafak Gazetesi'ne yapılan saldırıları kınıyorum. Geçmiş olsun.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan terörist saldırıyı nefretle kınıyor, kendilerine geçmiş olsun diliyorum.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırıları şiddetle kınıyorum. Yeni Şafak ve Yeni Akit camiasına geçmiş olsun.



Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal:

Basına karşı yapılan saldırıyı lanetliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi, temennilerimi sunuyorum.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül:

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Her iki basın grubuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan:

Yeni Şafak & Akit Gazetelerine yapılan hain saldırıları kınıyor, iki yayın grubuna da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.



TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Emrullah İşler:

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırıları kınıyorum.



TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya:

Gerçekler saldırılarla örtülemez. Yeni Şafak ve Akit Gazetesine yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş:

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:

Yeni Şafak gazetesine yapılan saldırı alçaklıktır. Türkiye de teröre vurulan darbeler, Yeni Şafak'ın hakikatleri ifşası birilerini çıldırttı.



Hedef millet

Milletvekili Aydın Ünal: Geçmiş olsun @yenisafak ve @yeniakit ... Sarsılmadan, korkmadan, geri adım atmadan Hakk'ı söylemeye devam...



Milletvekili Ahmet Gündoğdu: Terör karşıtı yayınlarıyla gurur duyduğumuz @yeniakit ve @yenisafak 'a yapılan çirkin saldırıların esas hedefi millettir. Şiddetle kınıyorum.



Milletvekili Metin Külünk: Yeni Şafak ve Akit'e yapılan çirkin saldırıları kınıyorum. Kaos planını devreye sokmak isteyenler; BAŞARAMAYACAKSINIZ.



Milletvekili Markar Eseyan: Yazarı olduğum Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan eş zamanlı ve organize saldırıları kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.



Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan Doğan: Akit Medya Grubu ve Yeni Şafak Gazetesi'ne yapılan saldırıları kınıyorum.



Hilal Kaplan: Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı.



Adem Özköse: Yeni Şafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınıyor, herkesi teröre karşı dayanışmaya çağırıyoruz. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz.



Sabiha Doğan: Yeni Şafak ve Akit gazetesine eş zamanlı silahlı saldırı düzenlendi. Hürriyet gazetesinin çatlayan camını kınayanların tepkilerini bekliyoruz.



Nuh Albayrak: Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan menfur saldırıları kınıyor, değerli meslektaşlarımıza “Geçmiş olsun" diyorum.



Alaattin Parlak: “Yeni Şafak ve Akit Gazetesine yapılan saldırıyı kınıyorum."



Selim Temurci: Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan saldırıları kınıyorum. Gazeteci dostlarımıza ve tüm çalışanlara geçmiş olsun.



Deniz Ülke Arıboğan: Basına yapılan her türlü saldırıyı olduğu gibi @yenisafak ve @yeniakit'e yapılan saldırıyı da kınıyorum. Tüm çalışanlarına geçmiş olsun.



TÜRGEV: Yeni Şafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu'na yapılan saldırıları kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



Enis Berberoğlu: Medyaya terörü amasız fakatsız lanetliyorum.



Nevzat Çiçek: Gazetelere saldırmak sadece acizliktir. Görüşü ne olursa olsun saldırı kabul edilmemeli.





Telefonlar susmadı


Saldırının ardından siyasetçilerden ve medya temsilcilerinden geçmiş olsun telefonları geldi.



Yeni Şafak'ı arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten isimler şöyle:



Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkonsolosu Charles Hunter, AA Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan vekili Serhat Albayrak, Güneş Gazetesi GYY Turgay Güler, NTV GYY Nermin Yurteri, Beyaz TV GYY Osman Gökçek, FOX TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding Başkan Vekili Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Holding Yönetmeni Ferhat Boratav, Hürriyet GYY Sedat Ergin, Daily Sabah GYY Serdar Karagöz, Ülke TV GYY Hasan Öztürk, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Star Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Sabah Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Milliyet Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay, CHP eski Milletvekili Yılmaz Ateş, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Muharrem Sarıkaya, Ertuğrul Özkök, Taha Akyol, Nuri Elibol, Mehmet Sevigen, Taha Özhan, Mustafa Çelik, Zahid Akman, Ali Adakoğlu, Osman Sert, Fikret Bila, Verda Özer, MÜSİAD.



Yeni Şafak'a saldırı kabul edilemez

MAZLUMDER de saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda, “Saldırıyı ve saldırganları kınıyor, asla kabul edilemez buluyoruz. Saldırıları son günlerde maalesef ülkemizde yaşanan basın ve ifade özgürlüğüne vurulan bir başka darbe olarak görüyor ve her iki gazete camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırganların en kısa sürede yargı önüne çıkarılarak gerçeğin açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz" denildi.


#yenişafak
#saldırı
#kınama
8 yıl önce