|

Teröristlerin 'Ana'sı yakalandı

İzmir'in Kadifekale semtinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK üyesi olduğu ve örgütün Irak'taki kamplarından eylem için gelen kişileri evinde barındırdığı iddiasıyla 52 yaşında bir kadın yakalandı.

Aa
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 14:59 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Teröristlerin 'Ana'sı yakalandı
Teröristlerin 'Ana'sı yakalandı

Kadının evinde, terör örgütünün elebaşı ve silahlı üyeleriyle çektirdiği fotoğraflar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen kadın, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli'nde geçen ay, Donanma Komutanlığı Malzeme Depo Komutanlığına giden yol güzergahında bir subayın geçişi sırasında bomba patlatılmasının ve Atatürk Mahallesi'ndeki "Teröre Lanet Mitingi" sırasındaki bombalı eylemin faili olarak tutuklanan terör örgütü PKK üyesi S.Y'nin ifadesindeki bilgiler üzerine İzmir'de operasyon düzenlendi.

S.Y. ifadesinde, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında bomba eğitimi alarak Türkiye'ye gönderilmesinin ardından, örgüt yöneticileri tarafından barınmak üzere İzmir Kadifekale'deki P.A'nın evine gönderildiğini söyledi. Bunun üzerine, P.A'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. S.Y'nin yakalanması üzerine kayıplara karıştığı belirlenen 52 yaşındaki P.A'nın evi çevresinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önlem alındı. Kadın, önceki gün evine dönmesi üzerine yakalandı.

ÖRGÜTÜN IRAK'TAKİ KAMPLARINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ

P.A'nın evinde, çok sayıda örgütsel dokümanın yanı sıra kadının terör örgütünün elebaşı ve silahlı üyeleriyle çekilmiş hatıra fotoğrafları ile silahlı terör örgütü üyelerini denetlerken çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi. Fotoğrafların, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamplarında, kadının ziyareti sırasında çekildiği ortaya çıktı. Kadının, örgüt içerisinde "ana" lakabıyla tanındığı öğrenildi. İzmir'de düzenlenen basın açıklamaları ve eylemlerin birçoğunda yer aldığı bildirilen 52 yaşındaki P.A'nın, 2 oğlunun da terör örgütünün silahlı üyesi olduğu belirtildi. Kadının oğullarından Abdülbari A'nın, 1990 yılında Mardin kırsalında çıkan çatışmada, güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirildiği, diğer oğlu E.A'nın ise halen örgüt adına silahlı eylemlere katıldığı kaydedildi. "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan hakkında yapılan işlemin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen P.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

16 yıl önce