|

Terörle mücadele anladıkları dilden

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Teröre karşı anladığı dilden en sert mücadele veriliyor. Bu noktada İçişleri Bakanlığımız, emniyetimiz, jandarmamız, silahlı kuvvetlerimiz tam bir uyum içinde, tam bir kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürüyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:39 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Best FM’de katıldığı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de düzenlemek istediği referandumun sorulması üzerine Kalın, referandum kararının yanlış olduğunu, bunun Irak’ın içinde bulunduğu hiçbir sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Kalın, Irak’ın toprak bütünlüğünün bölgedeki en önemli konulardan biri olduğunu vurguladı.

ERBİL BU KARARDAN VAZGEÇMELİ

Kalın, “Bizim bu referanduma karşı çıkmamızın temel sebebi, Irak’ın toprak ve siyasi bütünlüğünün korunmasıdır. Burada ne Irak Kürtlerine ne Suriye Kürtlerine ne de bölgedeki diğer Kürtlere karşı herhangi bir olumsuz tutumumuz söz konusu değildir” diyerek, Erbil’le iyi ilişkiler içinde olduklarını ve bunun devam etmesini istediklerini söyledi. Erbil yönetiminin referandumdan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Kalın, bundan vazgeçilmemesi halinde bunun sonuçlarının olacağını kaydetti.

EN SERT MÜCADELE

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Kalın, “Teröre karşı anladığı dilden en sert mücadele veriliyor, verilmeye devam edilecek. Bu noktada İçişleri Bakanlığımız, emniyetimiz, jandarmamız, silahlı kuvvetlerimiz tam bir uyum içinde, tam bir kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

SURİYE'DEKİ KÜRTLER PYD ZULMÜ ALTINDA

ABD’nin PYD’ye verdiği silah desteğinin hatırlatılması üzerine Kalın, şunları söyledi:

“PYD/YPG’ye orada verilen her destek PKK’ya verilmiş dolaylı sadece askeri değil aynı zamanda lojistik, maddi, moral, propaganda desteğidir. Nitekim terör örgütü de bunu hem Avrupa’da hem başka yerlerde tepe tepe kullanıyor. Bugün Suriye Kürtleri de PYD ve YPG’nin zulmü altında. PYD ve YPG’lilerin kontrolü altında bulunan bölgelere kaç kişi döndü? Dönen yok. Niye dönmüyorlar? Çünkü baskı ve zulüm altında olacaklar. Gittikleri anda onlara ‘Sen ya PKK’ya tabi olacaksın ya da gideceksin veya öleceksin’ diyorlar.”

#Türkiye
#Suriye
#İbrahim Kalın
7 yıl önce