|

Terörün üniversite ayağına darbe

Cihan
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 09:58 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Terörün üniversite ayağına darbe
Terörün üniversite ayağına darbe

Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen "Nevruz" operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'na çıkarılan zanlılar, buradan Adliye'ye sevk edildi.

Terör örgütünün üniversiteler içerisinde yapılanmaya yönelik çalışma yaptığı yönünde aldıkları istihbaratı değerlendiren Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda düzenledikleri "Nevruz" operasyonunda 16 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra Adliye'ye sevk edildi.


Jandarma ekipleri yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından harekete geçerek, geçtiğimiz günlerde Mamak, Sincan, Yenimahalle, Etimesgut ile ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi yurtlarına ve Malatya'da adresi önceden tespit edilen bir eve eş zamanlı baskın düzenlemişti.


Düzenlenen operasyonda, Mesut T., Erhan Ö., Berat Y., Çağla A., Sebahattin K., Seyhan D., Selami A., Hüseyin E., Yusuf D., Özgür G., Rıdvan K., Ferhat G., Çetin L., Rozan T., Mehmet Burak A. Ankara'da, Besime O. ise Malatya'da gözaltına alınmıştı.


Gözaltına alınan kişilerin ev ve kaldıkları yurtlarda yapılan aramalarda, çok sayıda İncil, banka hesap cüzdanları, el yazısı ile yazılmış örgütsel doküman, sarı, kırmızı ve yeşil renkte bez parçaları, demir şişler, içlerinde bölücü örgüt elebaşına ait fotoğrafların yer aldığı yasak dergi ve kitaplar ele geçirilmişti.


15 yıl önce