|

THY uçağında ırkçılık krizi

THY uçağı ile New York'a giden Alman asıllı ABD vatandaşı uçakta Araplar olduğu gerekçesiyle uçaktan indi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:54 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
THY uçağında ırkçılık krizi
THY uçağında ırkçılık krizi

Türk Hava Yollarının New York uçağında ırkçılık krizi yaşandı. Yolcular arasında bulunan Alman asıllı ABD vatandaşı bir kişi uçakta Araplar olduğunu söyleyerek son anda uçaktan inmek isteyince uçakta 2 saatlik rötar yaşandı.

THY'nin İstanbul – New York seferini yapan TK001 sefer sayılı Airbus 340 tipi uçağında dün ırkçılık krizi yaşandı. Uçak normal saati olan 11.00'da körüğe yanaşıp New York yolcularını almaya başladı.


Güvenlik kontrolünden geçip uçağa binen Alman asıllı ABD vatandaşı Daniel Suzman, bir süre sonra kabin görevlilerine uçaktan inmek istediğini iletti. Uçağın kalkmaya hazırlandığını belirten kabin görevlilerine ısrarını sürdüren Suzman, uçakta Arap tipli kişilerin bulunduğunu ve bu uçakla uçmak istemediğini yüksek sesle söylemeye başlayınca olay polise intikal etti. Uçaktan indirilen Suzman ifadesi ve işlemlerin yapılması için emniyete götürülürken bagajı da uçaktan indirildi. Sivil Havacılık kuralları gereği uçaktaki bütün yolcu ve valizler indirilerek güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra tekrar uçağa alındı. THY'nin saat 11.40' da 247 yolcusuyla kalkması gereken uçağı yaşanan kriz nedeniyle yaklaşık 2 saatlik rötarla 13.40'ta kalkabildi.


15 yıl önce