|

TİB'deki arama sona erdi

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Şimşek, “Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar” dedi

Aa
00:00 - 29/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 21:31 - 29/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
TİB'deki arama sona erdi
TİB'deki arama sona erdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) başlatılan arama sona erdi.

Başsavcıvekili Nuri Yiğit'in, konusunda uzman üç bilirkişi ile birlikte saat 10.00'da TİB'de başlattığı arama saat 20.20'de bitti.

Yiğit, TİB binasından çıkmadan önce, bir görevlinin, evrakların yer aldığı iki poşeti inceleme yapan ekibi getiren minibüse koyduğu görüldü.

Yiğit ve beraberindekiler, gazetecilerin sorularını yanıtlamadan binadan ayrıldı.


Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Kurum'da yapılan aramaya ilişkin, 'Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar' dedi.

Şimşek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) başlatılan aramanın sona ermesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki her kurumun yargının denetimine açık olması gerektiğini ifade eden Şimşek, bu anlayıştan hareketle TİB'e gelen Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili ve yanındaki bilirkişilerle söz konusu iddialarla ilgili gerekli incelemeleri yaptıklarını, gelen heyetin konuya ilişkin notlarını aldıktan sonra TİB'den ayrıldığını belirtti.

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Şimşek, 'Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar. Kendilerine her türlü kolaylık gösterilmiştir, bakmak istedikleri her konu kendilerine açılmıştır' diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Aramalar neden bu kadar uzun sürdü?' sorusuna Fethi Şimşek, 'Başkanlığımızın faaliyete başladığı tarihten bu yana tüm işlemler mercek altına alındı. Bu anlamda bilirkişilerin talep ettikleri her türlü işlemler kendilerine gösterildi, gerekli notları alarak gittiler' yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin, 'Söz konusu iddiaları nasıl değerlendirdiğini' sorması üzerine de Şimşek, başka bir açıklama yapmayacağını, hazırlık soruşturmalarının gizli olduğunu kaydetti.


14 yıl önce
default-profile-img