|

Topbaş BM'den yerel yönetime destek istedi

21. Yüzyıl'ın çetrefilli ekonomik şartlarının şehirler adına farklı sorumluluklar getirdiğini belirten Topbaş BM'ye çağrıda bulunarak, hükümetlerin yerel yönetimlere büyük destek vermesi gerektiğini söyledi.

00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:05 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Topbaş BM'den yerel yönetime destek istedi
Topbaş BM'den yerel yönetime destek istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 21. yüzyılın çetrefilli ekonomik şartlarının şehirler adına farklı sorumluluklar getirdiğini, bunun için hükümetlerin yerel yönetimlere büyük destek vermesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş Birleşmiş Milletler BM-Habitat ile UCLG'nin birlikte düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada hızla büyüyen dünyanın beraberinde sorunları da getirdiğini özellikle şehirler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Dünya nüfusunun büyük bir kısmının şehirlerde olduğunu altını çizen Başkan Topbaş, 'Sürdürülebilir kalkınmada şehirler önemli rol oynamaktadırlar. Bunun için iyi bir plan, iyi bir strateji ile mali imkanların istihdamı sağlamada ve özellikle iklim değişikliğine karşı yeşil merkezli şehirleri oluşturmada önemli imkanlar verir. Sağlıklı gelişme olursa sağlıklı şehirler olur. Bu yüzyılda bunu dengeli bir şekilde yönetmek zorundayız.' dedi.

'Bu konuda özellikle yerel yönetimleri, hükümetlerin paydaş olarak kabul etmeleri gerekmektedir.' diyen Başkan Topbaş şehir sorunlarının Rio-20 zirvesinden önce dile getirilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Topbaş 2016'da organize edilecek Un-Habitat III konferansının İstanbul'da yapılmasını arzu ettiklerinin bunun içinde gereki müracaatların yapıldığını ifade etti. BM genel Sekreteri Ban Ki-mun ise gelecekte şehirlerin nüfusunun daha da artacağını, bunun beraberinde getireceği çevre kirliliği ve doğal riskleri azaltmak için yerel yönetcilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.





12 yıl önce