|

Topbaş: İstanbul trafiği ciddi etkilenecek

İha
00:00 - 17/06/2012 Pazar
Güncelleme: 17:14 - 17/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Topbaş: İstanbul trafiği ciddi etkilenecek
Topbaş: İstanbul trafiği ciddi etkilenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprülerinde yapılacak bakım çalışmaları ile ilgili olarak, "Günde 2 milyon da aracın hareket ettiğini düşürsek, İstanbul bu çalışmalardan ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz" dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Rio+20 zirvesine katılmak üzere Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferi ile Brezilya'ya gitti. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, bakım çalışmaları yarın başlayacak Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüleri ilgili açıklamalarda bulundu.

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüsü gibi önemli geçiş noktalarnını yapılmasının yanısıra bakımının da önemli olduğuna dikkat çeken Topbaş, "Bu tür süreçlerde maalesef kent trafiği etkilenmekte. Biz tabii ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık; ama ne kadar tedbir alırsanız alını bu yollar ana arterlerdir. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Trafikte mümkün olduğu kadar bakım saatlerini dikkate alarak, toplu taşıma araçlarını kullanarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Sürücülerin dikkat etmemesi durumunda sıkıntıların yaşanabileceğini söyleyen Topbaş, "Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Hele yazın turizmin en hareketli olduğu dönemde. Günde 2 milyon da aracın hareket ettiğini düşürsek, İstanbul bu çalışmalardan ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz. Çünkü Kara Yolları bunu bize ısrarla talep etti. Ve bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olur inşallah. İnşallah fazla sıkıntı vermeden, İstanbulluların duyarlılığıyla bu sorunu çözeriz” şeklinde konuştu.


12 yıl önce