|

Tosun’a veda

İstanbul-Sarıyer'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun bu defa ağlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 00:02 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bir Demet Tiyatro'da hayat verdiği 'Eyvah Necdet' karakteriyle hafızalarımıza kazınan sanatçı için ilk tören Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) düzenlendi. Sanat dünyasından ünlü isimleri buluşturan törende usta komedyen Cem Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Sanatçının naaşı daha sonra Levent'teki Afet Yolal Camii'ne getirildi. Tosun'un eski eşi İlknur Bekmezci ve kızı Zeynep Kiraz burada taziyeleri kabul etti. Tosun'u son yolculuğuna, Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Oktay Kaynarca, Ozan Güven, Nuri Alço, Kenan İmirzalıoğlu ve Özkan Uğur'un da aralarında bulunduğu sanatçı dostları ile sevenleri uğurladı. Burada ikindiyi müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tosun'un cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda medfun bulunan kardeşi Gürdal Tosun'un yanına defnedildi.







Çarpan sürücü tutuklandı


Sarıyer-Maslak'ta önceki gün takla attıktan sonra Erdal Tosun'un aracının üstüne düşen otomobilin sürücüsü Nihat Şaki, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcıya ifade veren Şaki, kaza öncesi hızını hatırlamadığını belirterek, “Su birikintisine girdim. Savrulunca refüje çarpım. Gerisini hatırlamıyorum. Ben trajik bir kaza neticesinde kendi babamı da kaybettim. Kazanın ne olduğunu iyi bilenlerdenim. Çok üzgünüm” dedi. Şüpheli, sorgusunun ardından çıkarıldığı İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'taksirle ölüme neden olma'' suçundan tutuklandı.



#Erdal Tosun
#Eyvah Necdet
7 yıl önce