|

Trabzon bizim sevdamızdır

Belediye başkanlığından sonra iki dönem AK Parti Trabzon milletvekilliği yapan Asım Aykan, milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Yatırımların ve projelerin takipçisi olacağını dile getiren Aykan, “Bundan sonra hep birlikteyiz. Trabzon bizim sevdamız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:13 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzon’da iki dönem milletvekilliği yapan ve daha önce Trabzon Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunan Asım Aykan, Trabzon, için devam eden projelerin yanı sıra hazırlanan projeleri de takip ederek Türkiye’nin 2023 hedefine Trabzon’un da ayak uydurması için çalışacaklarını söyledi. Ankara’da Etik Kurul görevinde bulunması nedeniyle bir süre siyasetten uzak kaldığını belirten Aykan, “Bize neredeydin diye soruyorlar. Biz Cumhurbaşkanımız'ın talimatıyla bir görev yürüttük. Şimdi rozetimizi takarak sürece dahil olduk. Bundan sonra hep birlikteyiz. Trabzon bizim sevdamızdır” dedi.

‘BİZ BİRİZ, AK PARTİYİZ’ 

Parti teşkilatları ve halkın sesine kulak vermek zorunda olduklarını belirten Aykan, “Trabzon’da size ihtiyacımız var. Lütfen bu işten kaçmayın. Gelmezseniz vebal altında kalırsınız’ dediler. Bizim Trabzon insanına karşı olan borcumuz malumdur. Bütün enerjimizle Trabzon’umuzu bulunduğu yerlerden yukarılara, özlenen yerlere taşıyabilmek için aday adayı oluyoruz. 2023 hedefine hep birlikte koşacağız. Trabzon’un ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Biz biriz, AK Partiyiz” dedi.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART OLDU’

AK Parti’nin ülkeyi bataklıktan kurtardığını söyleyen Aykan, “Milletimiz bize yasakları kaldırıp, yoksulluk ve yolsuzluğun üzerine gitmemiz için oy verdi. Biz de milletimizin isteğini yerine getirmek için partimizin ilkelerinden taviz vermeden gerekeni yaptık. Başkanlık sistemi şart oldu. Çift başlı yönetim ve koalisyon sistemi yerini tek bir kişiye bırakmalı. Bu makam yüce Türk milletinindir. Biz sadece hizmetkarız” diye konuştu.

‘BÜTÇE PROJELER İÇİN YETERSİZ’

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ile projelerin gerçekleşmesinin çok zor olduğunu belirten Aykan şöyle konuştu; “Kanuni Bulvarı bittiğinde şehrimizin görünümü değişecek. Yakında Güney Çevre Yolu çalışmaları da başlayacak. Tren yolu, havalimanı 2. pisti ve kentsel dönüşümleri de tamamlayıp şehrimizi rahata kavuşturmalıyız.”

‘Eğitim masaya yatırılmalı’

Trabzon insanının eğitime vermiş olduğu önemin masaya yatırılması gerektiğinin altını çizen Baykan şöyle konuştu; “Eğitimde ne seviyede olduğumuzu gözden geçirmeliyiz. Farklı illerde insanlar çocuklarını okutabilmek için banka kredilerine başvururken, bizde ise ev ya da araba alınıyor. Çocukların eğitimi için ebeveynlere çok önemli görevler düşüyor. Evlatlarını doğru yönlendirip, daha çok eğitimlerine konsantre olmalarını sağlamalılar, çünkü gelecek için uzmanlar yetiştirmeliyiz.”


Turizme yönelik çalışmalar hızlanacak

Turizme yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulayan Aykan, “Turizm memleketimizin geleceğidir. Fındık yerini artık turizme bırakıyor. Turizmde en önemli noktalardan biri de turizm altyapısıdır. Şehrimize 3 bin 250 yatak kapasitesi yeterli gelmiyor. Turizmin ivme kazanabilmesi için şehrimizin yatak sayısını arttırıp, alt yapı çalışmalarına başlamalıyız. Üzerinde durduğumuz Samsun-Artvin arası yaylalarımızı birbirine bağlayan bir ‘Yeşil Yol’ projesi var. Bu projeyi bir an evvel hayata geçirip, turizme yönelik çalışmalarımızı hızlandıracağız. Memleketimizin en önemli sorunu işsizliğin tek çıkış yolu turizmdir.” dedi.

#Trabzon
#Asım Aykan
#AK Parti
9 yıl önce