|

Trafik çilesine ilginç çözüm önerisi

İstanbulluları çileden çıkartan köprü trafiklerine ilginç çözüm önerileri... Psiko-eğitim uzmanı Doç. Dr. Yasak, İstanbullu sürücü ve yolcular için köprü çilesine dayanmanın formülünü açıkladı: Az düşünmek, kontrollü nefes almak!

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 12:45 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Trafik çilesine ilginç çözüm önerisi
Trafik çilesine ilginç çözüm önerisi

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) psiko-eğitim uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yasak, İstanbul'da son günlerde yaşanan trafik sıkıntısına işaret ederek, trafikte geçirilen uzun saatlerin hem yorgunluk hem de strese neden olduğunu kaydetti.


Doç. Dr. Yasak, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün onarıma girmesiyle birlikte uzun saatler trafikte zaman geçirmenin hem sürücüleri hem de yolcuları fiziksel ve psikolojik olarak olumsuz etkilediğini ifade ederek, 'Durumu gerçekçi olarak kabul etmek gerekiyor. Alternatif bir yol yok, mecburen bu sıkıntının çekilmesi gerekiyor. Sıkıntının yaşandığı o süre boyunca daha çok zihinsel bir takım yöntemler ve nefes kontrolleri öneriyorum. Nefes egzersizleri çok yardımcı olabilir' dedi.


Yasak, 'Nefese odaklanarak, mümkün olduğunca az düşünerek ve kontrollü nefes alarak dolaşım sistemi rahatlatılır. İnsanlar böylece biraz daha sabırlı olarak, çabuk sinirlenmeyi kontrol altına alabilirler. Zihinsel olarak kişiler kendilerini öfkelendirici düşüncelerden kurtarıp, kendilerini sakinleştirmeye çalışmalı' diye konuştu.


Doç. Dr. Yeşim Yasak, yola çıkarken kişilerin yanına kuru kayısı gibi ufak atıştırmalıklar ve mutlaka su almaları gerektiğini de ifade ederek, bazen vücutta su azaldığı için de tahammülün azalabildiğini söyledi.

12 yıl önce