|

Trafik tartışmasında akılalmaz tahrik

Başkentte bir başka bayan sürücü ve eşi ile trafik tartışması yaşayan Tuba Köksal, kadın sürücünün başörtüsüne sarılıp başını açtığını ve kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Saldırgan karı-koca'dan şikayetçi olan Köksal, 'Bir kadının trafikte direkt başörtüme uzanıp, çekmesini hazmedemiyorum' dedi.

Aa
00:00 - 26/10/2014 الأحد
Güncelleme: 02:13 - 26/10/2014 الأحد
Yeni Şafak
Trafik tartışmasında akılalmaz tahrik
Trafik tartışmasında akılalmaz tahrik

Başkentte bir kadın sürücü, trafik tartışmasında, 'başörtüsünün çıkarıldığı ve darp edildiği' iddiasıyla şikayetçi oldu.

Ev hanımı Tuğba Köksal (36), yaptığı açıklamada, cuma günü akşam saatlerinde çocuğunu almak için arabasıyla gittiği Ankara Garı'nda korna çalındığını duymadığı için başka bir kadın sürücü ile tartışma yaşadığını anlattı.

Diğer kadın sürücünün tartışma esnasında koşarak üstüne geldiğini, hakaret ederek saldırdığını ileri süren Köksal, bu arada bir arbede yaşandığını dile getirdi. Çevredekilerin tanıklığına göre kadının eşinin kendisini tuttuğunu, kadının da darp ettiğini söyleyen Köksal, aracın plakasını almaya çalıştığında da kaçtıklarını söyledi.

KIZIMIN GÖRMESİ BENİ YARALADI

Polisi aradığını tutanak tutturduğunu ve hastaneden darp raporu aldığını anlatan Köksal, şunları söyledi: 'Hiçbir kadının başörtüsüne artık ne sebeple olursa olsun, hiç kimsenin dokunmaması gerektiği belki de açacağım davayla özdeşleşecek. Bir kadının trafikte direkt başörtüme uzanıp, çekmesini hazmedemiyorum. Olayda en çok beni yaralayan da kızımın sokak ortasında beni yerde ve başı açık görmesi. Açacağım dava, 'İnsanların dini inançlarına dokunulmaması' adına bir ilk olacağını düşünüyorum.'

Köksal'ın avukatı Ali Özkaya ise yaşanan darp olayından sonra müvekkiline yapılan davranışın, 'Dini inanç ve hürriyetine yönelik hakaret' olması nedeniyle 'hakaret ve müessir fiil'den dolayı şikayetçi olduklarını belirtti.

Tuba Köksal, Solmaz Kılıçtepe Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Bu arada, yaşanan olayın, MOBESE kameralarınca görüntülendiği bildirildi.

٪d سنوات قبل