|

TRT 30 dilde yayın yapacak

TRT, 30 farklı dilde hazırlanan web yayınlarını yarın başlatıyor. “Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından biri olma” vizyonuyla çalışmalarına başlayan TRT, bu yeniliği ile farklı dillerde yayın yapmada dünyanın 5. büyük medya kuruluşu olacak.

Anka
00:00 - 19/11/2008 среда
Güncelleme: 14:28 - 19/11/2008 среда
Yeni Şafak
TRT 30 dilde yayın yapacak
TRT 30 dilde yayın yapacak

TRT, 30 farklı dilde hazırladığı web yayınlarının açılışını ve yeni internet sitesinin tanıtımını büyükelçilerin de katılacağı törenle yapacak. “Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından biri olma” vizyonuyla çalışmalarına başlayan TRT'nin 30 farklı dilde yapacağı haber yayınları yakın bir gelecekte de artarak devam edecek.



TRT, yarın itibarıyla, Türkçe, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerbaycan Türkçesi, Boşnakça, Bulgarca Çince, Darice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Kazakça, Kırgızca, Macarca, Makedonca, Özbekçe, Peştuca, Romence, Rusça, Sırpça, Tatarca, Türkmence, Urduca, Yunanca ve Uygurca olmak üzere toplam 30 dilde, bütün dünyaya bilgi ve haber sunacak.



50 ülkenin kullandığı 30 farklı dilde hazırlanan web yayınlarını başlatacak olan TRT, farklı dillerde yayın yapmada 47 farklı dil ile Voice Of America, 45 dil ile Çin'in China Radio'su, 33 dil ile Voice Of Russia ve 32 farklı dil ile BBC World Service'in ardından 30 farklı dille dünyanın 5. büyük medya kuruluşu olacak. TRT World yayınları, teknik yenilikleri kadar yayın içerikleriyle de örnek olacak.



Web siteleri; canlı görüntü ve ses içeriğine de sahip olacak. Dünyanın dört bir yanından eş anlı olarak 10 binin üzerinde kişi internet üzerinden canlı yayın izleyebilecek.

15 лет назад