|

TRT spikeri 968 sayfalık Balyoz iddianamesini okudu

TRT spikerleri Hakan Kıra ve Ömer Ersöz tarafından 877. sayfasından itibaren okunmaya devam edilen 968 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasının bugün tamamlandı.

Ajanslar
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 16:18 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
TRT spikeri 968 sayfalık Balyoz iddianamesini okud
TRT spikeri 968 sayfalık Balyoz iddianamesini okud

Balyoz Planı' iddialarıyla ilgili eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 196 sanıklı davanın 11. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Feyyaz Öğütcü ile 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 157 sanık katıldı.

Duruşmaya Çetin Doğan ve Kadir Sağdıç ile 'Ergenekon' davalarının tutuklu sanığı Mehmet Fikri Karadağ, Cengiz Köylü ve başka suçtan Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Kayseri Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 39 sanık ise gelmedi.

Duruşmada söz alan avukat İlkay Sezer, müvekkilleri Nejat Bek ve Nurettin Işık ile ilgili 2 günlük rapor sunacağını söyledi.

TRT spikerleri Hakan Kıra ve Ömer Ersöz tarafından 877. sayfasından itibaren okunmaya devam edilen 968 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasının bugün tamamlandı.


'Balyoz Planı' davasında iddianamenin okunduğu sırada söz alan tutuksuz sanık Mustafa Aydın, başka bir sanığa ait ifadelerin kendisiyle ilgili olan delil ve değerlendirme bölümüne sehven eklendiğini ileri sürdü.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen duruşma, iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

TRT spikerleri tarafından iddianamenin tutuksuz sanık Mustafa Aydın ile ilgili bölümü okunduğu sırada söz alan Aydın, kendisiyle ilgili delil ve değerlendirme bölümünde 'Mustafa Aydın'ı tanımıyorum' şeklinde bir ifadenin bulunduğunu söyledi.

İddianamenin bu bölümünün, davanın diğer sanıklarından Hakan Yıldırım'a ait ifadelerde de yer aldığını ifade eden Aydın, bunun düzeltilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken de konunun inceleneceğini söyledi.

Bazı sanık avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iddianamede bunun gibi başka hataların da yapıldığını belirterek, önceki duruşmalarda 'Yusuf Ziya Toker ile Cengiz Köylü'nün ifadeleri de birbirine karışmıştı. Köylü'nün değerlendirmesi yapılan bölümdeki bilgiler, Toker'e ait. Aynı şekilde Levent Çehreli başlığı altında yer alan bilgiler de Özer Karabulut'a ait bilgiler olduğu ortaya çıkmıştı' şeklinde konuştu.

13 yıl önce