|

Truva atını gördüm

414 günlük aradan sonra tekrar başlayan OdaTV davasında, dosyadaki dijital delillere ilişkin raporunu açıklayan adli bilişim mühendisi Beşikçi, “328 adet dosya arasında, yabancı bir bilgisayarda oluşturulan ve truva atı virüsüyle kopyalanan verilere rastladım” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:36 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Yazar Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı ‘Oda TV Davası’ özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından yeni mahkemesinde ilk defa görülmeye başlandı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katılırken, gazeteci Nedim Şener yurtdışında olduğu için mazeret bildirerek duruşmada yeralmadı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı avukat Duygun Yarsuvat da Soner Yalçın’ın avukatı olarak hazır bulundu. 

MAİL YOLUYLA GELDİ

Duruşmaya, adli bilişim mühendisi Tuncay Beşikçi’nin dosyadaki dijital delillere ilişkin hazırladığı rapor ve ifadeleri damga vurdu. OdaTV’de ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı incelediğini ifade eden Beşikçi, “Bu dosyaların arasında yabancı bir bilgisayarda yaratılıp, bu bilgisayara truva atı adlı virüsle kopyalanan dosyalar buldum. Bu virüslerin gelme şekli mail yoluyla olmuş. CHP gibi sahte uzantıyla virüs bulunan mail atılmış. Bu da dosyalara giriş imkanı yaratmış. Bu dosyaların tarihlerinde ve saatlerinde çelişkiler gördüm, değişiklikler yapılmış” dedi. 

ÜZERİNDE UZAKTAN OYNANDI

Duruşmada söz alan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise “Davada sahte belgeler olduğu eldeki delillerde mevcuttur. Bu komployu yapanların yargı ve polisteki bir cemaat olduğu da dosyada vardır” ifadesini kullandı. Avcı, “Nedim’in tüm tapeleri OdaTV basılmadan bir ay önce bir gece içinde deşifre edilip hazırlanmış. Savcının polise sorduğu bir soruya iki günde 1134 sayfalık yanıt veriliyor. İki günde bu kadar sayfa yazılamaz. Bunların hepsi önceden hazırlanmış. TÜBİTAK raporunda bile bilgisayarlar üzerine uzun süre uzaktan oynandığı görülüyor. Polis bu sırada bilgisayarları izliyor. Polis izlerken o sırada gelen mailleri, virüsleri görüyor. Ama hiçbir işlem yapmıyor” diye konuştu. 

AYM TALEBİNE RET

OdaTV davasının duruşmasında sanıklar ve avukatları, devlet içindeki paralel örgüt üyesi polislere ilişkin şikayetçi oldu. Bir sonraki duruşmayı 12 Haziran’a erteleyen mahkeme, soruşturmayı yürüten polislerle ilgili suç duyurusu taleplerinin ‘kararla birlikte değerlendirileceğini’ bildirdi. Mahkeme, OdaTV davasının kaldığı yerden yeni mahkemelerde devam etmesinin anayasaya aykırı olduğu ve dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi yönündeki talepleri ise reddetti.  

Gülen çetesi yargılansın

Beyanı sorulan sanıklardan Soner Yalçın, soruşturma sürecinde sanıklardan Kaşif Kozinoğlu’nun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bu davaya her ne kadar gazetecilik davası dense de bir isim unutuldu. Kaşif Kozinoğlu bu devlet içine sinmiş karanlık yapı tarafından zindana atılmış bir devlet memurudur. Bu dava kanlanmıştır, cinayet işlenmiştir. Sizden ricam bu davayı kapatınız ve suç duyurusunda bulununuz. Bunu bizim için değil Kaşif Kozinoğlu için yapınız” dedi. Sanık Barış Pehlivan ise davanın asıl iddia sahibinin Fethullah Gülen olduğunu belirterek, “İddia sahibinin Gülen ve onun devlet içindeki çetesi olduğunu biliyoruz. Sanık sandalyesindekilerin yer değiştirmesini istiyorum” ifadesini kullandı. 

POLİS İSTİYOR, ÖZ İMZALIYOR 

Duruşmada konuşan sanıklardan Barış Terkoğlu da “Dünyanın en alçak adamı, devletin kendisine verdiği üniformayı kendi cemaati için harcayandır. Bu salonun sandalyelerinde bu kumpası kuranların yargılanmasını istiyorum” dedi. Söz alan sanıklardan Ahmet Şık ise gözaltına alındığı süreçte savcı Zekeriya Öz’ün karşısına çıktıklarını ve sorgu sırasında, Öz’ün tutuklanacağını bildiği bir şüpheliye yönelik, “Ben Ahmet beyi tanımıyorum, polis istiyor ben imzalıyorum” dediğini kaydetti. Şık, “Devlet içinde çöreklenmiş bir örgütün varlığından kimsenin şüphesi yok. Bu soruşturmayı Gülen cemaatinin kadrolarının yaptığından kimsenin kuşkusu yok. Tüm sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istiyorum” diye konuştu. 
#Tuncay Beşikçi
#Ahmet Şık
#Hanefi Avcı
#Soner Yalçın
#Oda TV Davası
9 yıl önce