|

TSK Kabil’deki Havaalanı Komutanlığını devralacak

Türk Silahlı Kuvvetleri 31 Aralık'ta Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı komutanlığını devralacak

Yeni Şafak
15:46 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:47 - 27/12/2014 Cumartesi
AA
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 31 Aralık'ta Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı Komutanlığı'nı devralacak.


TSK'dan AA muhabirine yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, 31 Aralık 2014 tarihinde Hamid Karzai Havaalanında düzenlenecek bir törenle komutanlığı Fransa’dan devralacak” denildi.


TSK’nın görev süresinde Afganistan’daki diğer ülkelerin askeri personeli ve özellikle Afgan yetkililer ile yakın temas içerisinde bulunacağı belirtilen açıklamada, Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı Komutanlığı'nın, emniyet ve huzurun sağlaması ile askeri ve sivil amaçlar için kullanılan havaalanının 7 gün 24 saat uçuşa hazır bulunması için çalışacağı kaydedildi.


Afganistan’da bulunacak Türk askerleri, bu dönüşüm süresinde 57 farklı ülkeden oluşan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) kapsamında görevini yerine getirecek.


Türk askeri geçen yıllarda da Kabil’deki Hamid Karzai Havaalanının Komutanlığını üstlenmiş ve Afganistan’ın güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmuştu. 


Afganistan’da güvenliğin sağlanması için 16 Ocak 2002’den başlayan ve Türkiye’nin 13 yıl boyunca aktif katılım sağladığı ISAF, NATO kararı ile 1 Ocak 2015’ten itibaren Kararlı Destek Misyonu'na dönüşecek. NATO, Afgan güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğini tam anlamıyla üstlenmesi için bu güçlere eğitim, danışma ve yardım hizmeti verecek.
#tsk
#kabil
#Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı
#ısaf
#afganistan
#nato
9 yıl önce