|

Tsunami gibi

Karadeniz kıyılarında etkili olan fırtına nedeniyle İnebolu Limanı'ndaki tersanede ve Kastamonu Entegre Tesisleri'nde hasar oluştu, limana demirli 2 balıkçı teknesi battı. Sakarya'nın Karasu ilçesinde 8 metreyi aşan dalgalar 110 metre içeri girerek çok sayıda ev ve işyerinin hasar görmesine neden oldu

Aa
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:10 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Tsunami gibi
Tsunami gibi

Karadeniz'de etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Karadeniz'de fırtınanın oluşturduğu dalgalar nedeniyle, İnebolu Limanı'ndaki Kastamonu Entegre'ye ait tesislerde ve İnebolu Tersanesinde hasar oluştu, limana demirli 2 balıkçı teknesi battı, çok sayıda balıkçı teknesi zarar gördü. Liman çevresindeki dalgakıranları aşan dalgalar, iskelelere zarar verdi, balıkçı teknelerini kıyıya savurdu. Bazı transit gemiler, İnebolu Limanı'na sığınırken, limanda bulunan Kastamonu Entegre'ye ait depolama tesisi ağır hasar gördü. Gümrük Müdürlüğünce kullanılan konteyner de kullanılamaz hale geldi.

EVLERİ SU BASTI

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, 8 metreyi aşan dalgalar nedeniyle Karadeniz sahil şeridindeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Hızı 110 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Karadeniz'de dev dalgalar oluştu. Doğu Karadeniz Caddesi'ndeki 2 kilometrelik sahil şeridinde, dalgalar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri su baskınına uğradı. Akkum Tatil Köyü ve 32 Evler bölgesinde etkili olan dalgalar nedeniyle sahil şeridindeki bazı araçlar da su altında kaldı. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Zonguldak'ın sahil kesiminin tamamında etkili olan fırtına dolayısıyla oluşan yüksek dalgalar, Zonguldak Limanı'ndaki mendireği aştı. Kozlu beldesi sahilinde yer alan Atsushi Miyazaki parkına zarar veren dalgalar, kıyıdan 20 metre uzaklıktaki karayoluna kadar ulaşarak trafiği aksattı. Bartın'ın Amasra ilçesinde de mendireği aşan dalgalar, yat ve yolcu iskelesi inşaatında çalışan işçilerin kalmaları için hazırlanan prefabrik evi yıktı, bazı balıkçı tekneleri ve ağlarının yanısıra sahildeki çay bahçelerine zarar verdi.


YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

Samsun'da fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi karaya otururken, Doğupark alanı asfaltında çöküntüler oluştu. İçinde 16 mürettebatı bulunan gemiyi kurtarma ve mürettebatı tahliye çalışmaları için fırtınanın dinmesi bekleniyor. Öte yandan Samsun Limanı açıklarında bulunan malta bandıralı feruz adli kuru yuk gemisi de, dalgalardan korunmak icin Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mert Plajı'nın icine girdi.


12 yıl önce