|

"HDP'ye oy verenin deli olması lazım"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, HDP'li iki bakanın Kandil'den gelen talimatla istifa ettiğini açıklayarak, "İzmir'deki 'Beyaz Türk'ün HDP'ye oy vermesi için deli olması lazım. İnsanlar HDP'nin PKK'nın siyasi kanadı olduğunu gördü" dedi.

Yeni Şafak
20:46 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:34 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TRT Haber'de yayınlanan Haber Odası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Türkeş'in açıklamasından satır başları:



"AK Parti tabanı beni ilgi ve sevgiyle karşıladı. Almanya'da salona girdiğimiz anda beni alkışladıklarını gördüm. Seçim Beyannamesi'nin açıklandığı gün de aynı şekilde oldu. İlgi ile karşıladılar.



Şuan AK Parti dışında siyaset yapılabilecek bir alan yok.



MHP'nin bu kadar hukuksuz davranacağını düşünmedim. 3-5 kişi 'ben attım' diyerek beni oradan atamaz. Ben istifa ederim ama beni atamazlar. Usulüne uygun davranılması lazım. Ben oradan atılmadım, o iş temizlenecek. Yanlış yapanlar yargı önüne çıkacak. Orası benim 'babamın partisi'. Kimse atamaz.



Bir siyasi parti iktidar olmak istemiyorsa Almanya'da o parti kapatılıyor. MHP için söyleyebileceğim bu.



Rusya'nın uçaklarını bölgeye indirdikten sonra yaptıklarına baktığımızda DAEŞ hedeflerine sortisi, toplam sortinin yüzde 10'u değil. Başka yerleri vuruyor. Yaptıkları açıklamalar NATO'yu da Türkiye'yi de tatmin etmiyor ihlaller konusunda.



Batı'nın tavrını netleştirmesi lazım. Burada aksayan taraf Türkiye değil. Türkiye, güvenlik unsurlarıyla birlikte yapılması gerekenleri yapıyor. Biz NATO'ya söylüyoruz, NATO top çeviriyor.



ABD, YPG terör örgütü değildir. Burada PKK'lı olup, sınırı geçince YPG'li oluyor. Aynı kişiler bunlar. Orada da terörist, burada da. Bu bilinmeli. Batı'nın 'benim teröristim iyidir' üslubundan kurtulması lazım.



Seçim Beyannamesi

Biz gerçekleri açıkladık. Yoksa iktidar olmayacak partilerin bol keseden vaat etmesi kolay. 7 Haziran'da eksik kalanları tamamladık.



Kaynağını bularak hareket etmek önemli. Buradaki beyan, hükümet programının temelini oluşturuyor.



CHP'nin vaatleri afakiydi. Ama muhalefetteyken zam yapan tek parti. Çok şekerler. Halbuki dünya fiyatı düştü muhalefetin. Nasıl olsa iktidar olamayacaklar, zam yapmasalardı keşke.





Terörle mücadele

(Terörist cesedinin araca bağlanması)

Kesinlikle kabul edilemez. Ama'sı olmayan bir fotoğraf. Müslüman'a yakışmaz. Yapanın çektiği görüntüler var. Kasıt arıyorum. Türkiye'yi karalamak için mi bunu yaptığını araştırıyoruz. O insanın yargıya gitmesi lazım. Devletten maaş alıyorsa da ihraç edilecektir. Hukuk işleyecek. Kendini bilmez çıkıp, ülkeyi böyle tanıtıyor.



55 milyon seçmen var, Yüzde 80 ila 90'ı sandığa gidiyor. Yaklaşık 40 milyon seçmen sandığa gidecek. Sandık güvenliğinin tartışmalarının olduğu illerin seçmen adedi, bu sayının yüzde 1'ini teşkil etmiyor.



'Türkiye'de seçime gidilemez' yaygarası var. Sakin olunmalı.



İzmir'deki Beyaz Türk'ün HDP'ye oy vermesi için deli olması lazım. Teröre sırtını dayadığını söylüyorlar. 2 Bakan'a haber geldi. O gün Bakanlığı bırakıp, çıkmak zorunda kaldılar. Bakanlar Kurulu'nda kibar olanlar, HDP Merkezi'nde farklı konuştular. İnsanlar HDP'nin PKK'nın siyasi kanadı olduğunu gördüğünü düşünüyorum."



#tuğrul türkeş
#açıklama
#gündem
8 yıl önce