|

Tüm Karadeniz benden sorulur

AK Parti Trabzon milletvekili adayı Ayşe Sula Köseoğlu, 23 yıl önceki hayalini gerçekleştirmek için canla başla çalışıyor. Trabzon halkı Köseoğlu’nu ‘bizim Ayşe’ diye kucaklarken, Köseoğlu, “Karadenizli kadınlar benden sorulur” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 03:34 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak ekibi 'Adaylarla 11 Saat' yazı dizisi kapsamında AK Parti Trabzon milletvekili adayı Ayşe Sula Köseoğlu'nu izledi. 23 yıl önce üniversiteyi bitirdiğinde arkadaşlarının yıllığına “En büyük ideali Meclis'in ilk başörtülü milletvekili olmak" şeklinde yazdıklarını belirten Köseoğlu, “İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 23 yıl sonra bu idealimi gerçekleştirmiş olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum" diyor.


YEREL KIYAFETLE ZİYARET

“Trabzon'un Ayşe'si" sloganıyla yola çıkan AK Parti Trabzon 3. sıra adayı Köseoğlu, Doğu Karadeniz'deki tek kadın aday. Halk ona, “Sen bizim Ayşe'mizsin" diyerek sahip çıkıyor. İletişimde yöresel dil kullanması Köseoğlu'na sempatiyi artırıyor. Kendine has kültürel ve folklorik yapısıyla dikkat çeken ve pek çok türküde adı geçen Ağasar kıyafetini giyinip esnaf ziyareti yapıyor. Bu profiliyle CHP'li, MHP'li seçmenin bile ilgi odağı olan Köseoğlu, seçime kadınların mührünü vuracağına yürekten inandığını söylüyor.


SOSYAL MEDYAYI ETKİN KULLANIYOR

Diğer partilerin Doğu Karadeniz'den kadın aday göstermediğini belirten Köseoğlu, “Herhalde Ayşe hepsine yeter dediler" şeklinde espri yapıyor. Köseoğlu, sosyal medyayı oldukça etkin kullanıyor. Binlerce Facebook takipçisiyle bir araya geldiği bir program bile yapmış. Yaşlı, genç, emekli, esnaf, parti ayrımı yapmadan tüm kesimleri kucaklayan Köseoğlu, ilçelere giderken yolun üzerinde çalışma yapan oduncunun elinden makinesini alarak odun kesmeye başlıyor, “Ne zannettiniz, Ayşe yapamaz mı" diye de espri patlatıyor.


DOĞU KARADENİZ'DE TEK

AK Parti'nin 99 kadın adayından biri olarak Doğu Karadeniz'i tek başına temsil ettiğini ifade eden Köseoğlu, “Bütün Karadenizli kadınlar benden sorulur evvelAllah" diyor. “Yüklendiğimiz bu sorumluluğun da bilincinde olarak bunun hakkını verebilmek için gece-gündüz durmadan gayret gösteriyoruz" diyen Köseoğlu, “Diğer partilerin listelerinde kadın aday yok. 'Herhalde Ayşe hepsine yeter' dediler. O yüzden başka bir aday göstermediler" diye muhaliflerine de ince mesaj gönderiyor.


KADINLARA SAHİP ÇIKIN

Seçim için “Trabzon'un Ayşesi" sloganı ile yola çıktığını belirten Köseoğlu, kısa bir özet sunuyor: “Ben Trabzon'u çok seviyorum. Sporda, Trabzon'un siyasetinde, iş dünyasında, sivil toplum örgütlerinde aktif çalışmalarım oldu. Trabzon da beni aynı şekilde seviyor. Kadınların da ciddi bir sahiplenmesi, teveccühü var. Ben de tüm seçmene şunu söylüyorum: Daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun bu dönem kadınlara sahip çıkın. Bu seçim kadınların seçimidir. Bu anlamda bütün kadınların parti ayrımı gözetmeksizin hukukuna duyarlıyım. Hukukçu kimliğimle Trabzon'un hukukunu koruyacak olan bakış açısı ile yola çıktım."


DİĞER ADAYALARI DA SAHİPLENDİ

Trabzon'da çok özel bir seçim yaptıklarını da not eden Köseoğlu, inanç ve heyecanla anlatıyor: “AK Parti listesindeki adaylar ilk defa milletvekili olacak profildeler. Hepsinin yaş ortalaması 45, genç bir ekip. Birbirini seven, tanıyan ve tamamlayan bir ekip. Hepsi teşkilatçı. Trabzon'da bu anlamda oyumuzu artıracağımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz dönemden çok daha iyi bir sayıyla çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz 6-0. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz."



Siyasetçi eli ile dokunmak farklı


Geçtiğimiz günlerde Şalpazarı ilçesine yöresel Ağasar kıyafeti ile giderek esnaf ziyareti yapan Köseoğlu, bu kıyafetle esnaf esnaf 5 saat dolaşıyor. MHP ve CHP'li seçmenin de kendisini çok sempatik bulduğunu söyleyen Köseoğlu, “İnsanlar kendilerinden biri olarak görüyor" diyor ve ekliyor: “Ben de bugüne kadar sadece siyasete girdiğim zamandan sonrasında değil daha öncesinde de sürekli insanlarla teması olan, insanlara dokunan bir insandım. Ama siyasetçi eli ile dokunmak ciddi anlamda karşılık buluyor. Gerçekten de kadınlar Ayşeleri'ne sahip çıkıyor."



Seçime kadınlar damga vuracak


Köseoğlu, ilçe ziyaretlerinden anekdotlar anlatıyor: “Vakfıkebir tek kadın milletvekili adayı Ayşe'si ile buluşuyor, adı altında kadın buluşturması gerçekleştirdik. Bini aşkın insan bir salonda toplantı yaptık. Program yarım saat sürdü ama fotoğraf çektirme bölümü bir saat sürdü. Bu da şunu gösteriyor. İnsanlar dokunabilecekleri, ulaşabilecekleri, kendinden gördükleri insana gerçekten sahip çıkıyor. Ben bu seçime tüm Karadeniz'de özellikle Trabzon'da kadınların mührünü vuracağına yürekten inanıyorum."



Plan yapmam, doğalım


Köseoğlu'ndan uzman sosyolog çapında bir değerlendirme: Beni gördüklerinde “Sen bizim Ayşemiz'sin". “Tam bir Ağasar kızı" gibi ifadelerde bulunuyorlar. Parti fark etmiyor. İnsanlar aidiyet hissediyorlar. Yapmacık olduğunuzda bu, hemen hissediliyor. Doğal olmanın, insanlardan biri gibi davranmanın çok farklı etkileri oluyor. Ben zaten öyleyim. Planlayarak yaptığım bir şey değil. İnsanların gözündeki ışığı seviyorum. O ışığa karşılık siz yüreğinizi açıyorsanız insanlar da size yüreğini açıyor. Bu, doğal ortamında gelişen bir durum. Dokunmak, sıcaklığı hissettirmek çok önemli.



Onların dilinden konuşuyorum


Halkın dilinden konuştuğunu, bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Köseoğlu, “Hukukçuyum ama halkımdan hiç kopmadım. İletişimde yöresel dil kullanınca ciddi anlamda sempati ve sinerji oluşuyor" diyor. Sosyal medya takipçileri ile buluşan Köseoğlu, “Çok sıcak ve çok güzel bir buluşmaydı. Biz hep ilkleri gerçekleştiriyor, yeniliklere öncülük yapıyoruz Trabzon'da. Bu da ciddi anlamda destek görüyor" değerlendirmesinde bulunuyor.










#AK Parti Trabzon milletvekili adayı Ayşe Sula Köse
#AK Parti
#Trabzon
9 yıl önce