|

Tüm misafirlerimizi kucaklamaya hazırız

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Oktay, "Gelecek tüm sığınmacılara kapımız açık ve bu konudaki önceliğimiz misafirlerin sağlıklı bir ortama kavuşmalarıdır" dedi.

Aa
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:49 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tüm misafirlerimizi kucaklamaya hazırız
Tüm misafirlerimizi kucaklamaya hazırız

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki çatışmalar nedeniyle 100 bini aşkın kişinin Türkiye'ye sığındığını hatırlattı.

Devlet, millet ve hükümet olarak dramı en aza indirmeye çalıştıklarını belirten Oktay, AFAD'ın bu konuda gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Sayının artmamasını arzu ettiklerini dile getiren Oktay, "Ne yazık ki sınırın karşı tarafından bir dram var o yüzden sayı artabilir. Dolayısıyla daha sağlıklı bir toplanma merkezi oluşturup misafirlerin barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bunu da büyük oranda yapmış durumdayız, çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Oktay, her türlü olumsuzluğa karşı tedbir aldıklarını vurguladı.

Suruç ilçesinin Yumurtalık Mahallesi'ne kurdukları merkezde işlemlerin daha sağlıklı yürütüldüğünü aktaran Oktay, bir taraftan geçici barınma merkezlerini oluştururken diğer yandan da aileleri hazır olan çadırlara aldıklarını kaydetti.

Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde Suriyeli bulunduğunu anımsatan Oktay, "Gelecek tüm sığınmacılara kapımız açık ve bu konudaki önceliğimiz misafirlerin sağlıklı bir ortama kavuşmalarıdır. Gelenlerin çoğu kadın, çocuk ve yaşlı. Bu kapsamda çocuklara aşılama kampanyasını fiilen başlattık. Birinci hedefimiz barınma sıkıntısını gidermek, şuanda okul boyutunu düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Oktay, Türkiye'nin zor bir işe el attığını, vatandaşların da bu süreçte sabırlı olmalarını gerektiğini sözlerine ekledi.

10 yıl önce