|

TÜRGEV dünyaya açılıyor

TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, geçen yıl ABD’de TÜRGEV Foundation’ı kurduklarını hatırlatarak, İngiltere ve Almanya’da da eğitim kurumları açmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:16 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ülke genelinde açtığı yurtlarla eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), hedef büyüttü. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, öncelikle Amerika, İngiltere ve Almanya'da eğitim kurumları açacaklarını açıkladı. Amerika'da geçtiğimiz sene TÜRGEV Foundation'ı kurduklarını hatırlatan Akalın, “Şimdi çok yakın bir zamanda bu sene de öğrenci alacak şekilde İngiltere'de yapılanmamızı gerçekleştireceğiz. Eğer yetişirse Almanya yapılanmamızı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.



BİR SONRAKİ ADIM ORTADOĞU


Avrupa ve ABD'de çalışmalarının her geçen gün hız kazandığını belirten Akalın, “Ortadoğu ile ilgili bir planlamamız olmadı. Ama doğrusu çok arzu ettiğimiz bir coğrafya ama adım adım projelerimizi gerçekleştirebiliyoruz.” diye konuştu.



ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE YOLDA


Geçtiğimiz günlerde yasal izinleri tamamlanan TÜRGEV'in İbni Haldun Üniversitesi ile ilgili beklentilerini anlatan Akalın sözlerine şöyle devam etti: “İbni Haldun Üniversitemiz basında da yer aldı. Biz bu üniversitemizi uluslararası düzeyde eğitim veren bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Böylece öğrencileriniz hem farklı kültürleri tanısınlar hemde farklı dilleri konuşabilsinler. Bu anlamda Üniversitemize yurt dışından öğrenci alacağız.”



TÜRGEV'in geleceğe ait planında kız öğrencilerin barınabileceği yurtların olmasını istediklerini belirten Akalın, “Siirt Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu ile 26. yurdumuz açılmış oldu. Türkiye'de kuzeyiyle güneyiyle, doğusuyla batısıyla yeni yeni yurtlar açmaya devam edeceğiz.” dedi.



YENİ YURTLAR YAPILIYOR


Bölgedeki çalışmalarının Siirtle sınırlı olmayacağını ifade eden Akalın, “Eğitim seviyesi her yerde yükselmesi lazım. Doğu illlerimizi özellikle önemsiyoruz. Bağışçıların sayısı arttıkça desteğimizde artacaktır.” dedi. TÜRGEV, Gaziantep, Mardin, Diyarbakır, Rize, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir'de de yurt amak için harekete geçiyor.


#Arzu Akalın
#türgev
#Mardin
#Diyarbakır
#Rize
#Trabzon
#Gaziantep
#Kayseri
9 yıl önce