|

Türk dünyası Selçuklu’da

Balkan ülkelerinde bulunan üye belediyelerine yönelik düzenlenen “Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme Uygulamaları” konulu program Selçuklu’ da devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Altay, Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki bağların son dönemde yapılan özverili çalışmalarla daha da güçlendiğini dile getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:26 - 27/02/2015 Cuma
Diğer
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin, Balkan ülkelerinde bulunan üye belediyelerine yönelik olarak düzenlediği “Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme Uygulamaları” konulu Bilgi ve Tecrübe Paylaşım programı Selçuklu’ da devam ediyor. 

TİKA İşbirliğinde düzenlenen programda, Balkanlardan gelen Belediye Başkanlarıyla yerel yönetimlerin “Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme” uygulamalarının yerinden incelerek interaktif bir zemin oluşturulması amaçlanıyor. 

Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen birlik üyesi 30 belediye başkanının yanı sıra Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ da katıldı. Heyetin Selçuklu Belediyesi’ni ziyaretiyle başlayan program, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın belediye hizmet binası ve belediye hizmet birimlerini tanıtımıyla devam etti.

‘BİR KARDEŞLİK ÖYKÜSÜ’

Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların son dönemde yapılan özverili çalışmalarla daha da güçlendiğini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Birçoğunuzun yaşadığı yerleri gördük ama tanışmak bugüne nasipmiş. Balkanlar ve Konya aslında bir kardeşlik öyküsüdür. Balkanlara olan göçün neredeyse büyük bir kısmı Konya ve civarındaki illerden olmuştur. Ne mutlu ki bu kardeşlik ilişkilerini yeniden hızlandırabildik. Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. 

SELÇUKLU’YA YILDA 20 BİN KATILIM

Belediyelerin yürütme organları, çalışmaları ve meclis yapısı hakkında da kısa bilgiler veren Altay, “Selçuklu Belediyesi, geniş bir alanda hizmet yürütüyor. 585 bin kişi Selçuklu sınırları içerisinde yaşıyor ve her yıl yaklaşık ilave 20 bin kişi Selçuklu’ da yaşamaya başlıyor. Konya merkez nüfusunun yaklaşık yarısı, il nüfusunun da dörtte biri Selçuklu’ da yaşıyor. Selçuklu Belediyesi olarak birçok alanda hizmet üretiyoruz” dedi.

‘BELEDİYECİLİKTE DEVRİM YAPMIŞ’

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasının ardından heyet adına söz alan Makedonya Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Bejta, ülkelerindeki yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi verdi.  Selçuklu Belediyesi’nin gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bejta,“Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı hayata geçirdiği projelerden ve devam eden başarılı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Balkan ülkelerinden gelen belediyelere ve Türkiye’de ki birçok belediyeye örnek olacak hizmetler üreten Başkan Altay’a başarılarının devamını diliyorum. Selçuklu, belediyecilikte devrim yapmış” dedi. 

#TDBB
#Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme
#Uğur İbrahim Altay
9 yıl önce