|

Türk filmi gibi

İzmir'de aileleri izin vermediği için evlenemeyen Melike ve Hayati Güven, çeyrek asır sonra karşılaşıp evlendi. Böbrek hastası olan Hayati Güven'e, nikah öncesi, eşinin böbreği nakledildi.

Dha
00:00 - 21/09/2014 Sunday
Güncelleme: 20:35 - 20/09/2014 Saturday
Yeni Şafak
Türk filmi gibi
Türk filmi gibi

İzmir'de, aynı mahallede doğup büyüyen, ortaokulda birbirlerini seven, liseyi bitirdiklerinde ailelerinin baskısıyla ayrılan 43 yaşındaki Melike Başaran ile aynı yaştaki Hayati Güven, başkalarıyla evlenip yuva kurdu. Birbirlerini yıllarca görmedikleri gibi haber de almayan eski aşıkları, kader çeyrek asra yakın bir süre sonra, boşanmış, çocuk sahibi insanlar olarak bir araya getirdi.

SIRADA KIR DÜĞÜNÜ VAR

Eski aşkı, yıllar sonra karşısına böbrek hastası olarak çıkan Melike Başaran, etik kurulun izniyle donör oldu, böbreğini verdi. Nakilden iki gün önce de nikah masasına oturan çift, ikinci hayat mutluluğu yaşamaya başladı. 25 yıl önce önce birbirlerinin hayatından çıktıklarını belirten Hayati Güven, 'Çocukluk aşkıyız. Ailelerimizin zoruyla ayrıldık. Ayrıldıktan sonra İzmir'in Alsancak semtinde, arka arkaya sokaklarda çalışmışız, bir kez bile karşılaşmadık, hiç görüşmedik. Kader bizi eşlerimizden ayrıldıktan sonra, sürpriz bir şekilde bir araya getirdi. Arkasından bir şeyler ateşlendi. Onca yıl hiç karşılaşmamışken bu oldu, demek ki kaderde varmış. Sürekli hastanelerde olduğumuz için evlenememiştik. O da gerçekleşti, sırada kır düğünü var' dedi.

Bağış için hiç düşünmedim

Melike Güven ise, 'Kader dedikleri bu. Boşandığını, hasta olduğunu duyunca bir şekilde kendisine ulaştım. Birbirimize destek olduk. Bir dizi ameliyatlar yaşadık. Karşılaştığımızdan bu yana hastanelerdeyiz. Böbrek yetmezliği had safhaya geldiğinde donör olmak için hiç düşünmedim ağabeyini de aynı hastalıktan kaybetmişti. Ancak donörlük için karşımıza etik kurul çıktı. Eğer nakil öncesi evlenmiş olsaydık, çıkar ilişkisi şüphesine karşı 2 yıl beklememiz gerekecekti. Biz de hikayemizi etik kurula anlattık. Çıkarken son sözüm olarak 'Yaşamayı hak eden bir insan' dedim. Her şey yolunda gitti bugünleri gördük. Ben yıllardır onun benim bedenimdeki emanetini taşıdığıma inanıyorum' diye konuştu.

10 years ago