|

Türk uçaklarının rotaları değişti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Hacılarımızın güvenliği nedeniyle böyle bir tedbir alındı

Aa
00:00 - 11/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 14:02 - 11/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Türk uçaklarının rotaları değişti
Türk uçaklarının rotaları değişti

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Biz Türkiye olarak, Türkiye'nin toprakları kullanılarak, hem kara hem hava hem deniz kullanılmak suretiyle, bu kirli savaşa silah taşınmasını ve Suriye yönetimine silah taşınmasını veyahutta oradaki zulmü artıracak işler yapılmasına rıza göstermeyiz. Bizim hava sahamızı kullanarak uçakların oraya bir takım malzeme götürmesine izin vermeyiz' dedi.


Hacı adaylarının durumu

Bozdağ, hacı adaylarını taşıyan uçakların Suriye hava sahasını kullanamayacak olması haccı olumsuz etkileyip etkilemeyeceğine dair bir soruya da şu yanıtı verdi:

'Suriye üzerinden uçabildiği gibi başka güzergahları kullanarak hacıları taşıma imkanı var. Dün akşam birtakım risklere karşı hem uçağımızı, hem hacılarımızın güvenliği nedeniyle böylesi bir tedbir alındı. Hacılarımız güvenlik içerisinde kutsal topraklara götürülecektir. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yaşanmayacaktır.'


Kışlaya siyasetin girmesi anlamına gelmez

Askerlerin oy kullanmasına yönelik bir soru üzerine de Bozdağ, 'Komutanlar oy kullanınca, eğilimleri belli olunca orduya siyaset girmiş olmuyor da erat verince mi oluyor? Bugüne kadar kullanılması nasıl orduya siyasetin girmesini sağlamamışsa bundan sonra da sağlamaz. Eratın, askeri öğrencinin oy kullanması kışlaya siyasetin girmesi anlamına gelmez' diye konuştu.


11 yıl önce