|

Türkiye-İran sınırında kaçak boru hattı bulundu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kaçakçılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Ortaklar Köyü yakınlarında Türkiye-İran arasına döşenmiş 3 bin 800 metre uzunluğunda kaçak boru hattı tespit etti. Bir kamyonda yapılan aramada ise 850 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Yeni Şafak
12:22 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:27 - 1/06/2015 Pazartesi
DHA

Hakkari jandarma ve hudut birlikleri tarafından Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar Köyü'de kaçakçılık yapıldığı bilgisi üzerine bölgeye operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda, akaryakıt kaçakçıları tarafından İran-Türkiye arasındaki araziye döşenmiş toplam 3 bin 800 metre uzunluğunda boru hattı tespit edildi. Aynı yerde ise 45 adet boş bidon bulundu.



Jandarma ekipleri, Yüksekova ilçesine bağlı Uzunsırt Yol Kontrol Noktası'nda durdurdukarı bir kamyonda da arama yaptı. Yapılan kontrollerde kamyonun orijinal olmayan deposunda 850 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Ele geçirilen boru hattı ve bidonlar olay yerinde imha edilirken, kaçak akaryakıt olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan A.S ve H.C adli makamlara sevk edildiği belirtildi.



#kaçakçılık
#kaçak boru hattı
#hakkari
9 yıl önce