|

Türkiye'nin her yanındaki öğrenciler bizimdir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kitap Kumbarası" kampanyasına, 5 set kitapla katkıda bulundu.

Yeni Şafak
18:51 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:55 - 16/04/2015 Perşembe
AA
Davutoğlu: Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken çözüm sürecine sahip çıkınız
Davutoğlu: Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken çözüm sürecine sahip çıkınız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sosyal İşler Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlatılan "Kitap Kumbarası" kampanyası kapsamında, 5 set kitap bağışında bulundu.



Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ndeki etkinlikte yaptığı açıklamada, kampanyanın Diyarbakırlı 7. sınıf öğrencisi Deniz Cenk'in yazdığı mektupla kitap talep etmesi üzerine başlatıldığını ve kendisinin de çok anlamlı bulduğunu söyledi.



Türkiye'nin her yerinde toplanan kitapları 5 okula göndereceklerini bildiren Davutoğlu, talepte bulunan diğer okullara da kitap setlerini göndermeye devam edeceklerini kaydetti.



Başbakan Davutoğlu, kitaba verdiği önemin herkes tarafından bilindiğini, AK Parti Genel Merkezi'nde bir siyasi partinin sahip olduğu en geniş kütüphanenin bulunduğunu vurguladı.



'Meçhul öğrenciye...'


Başbakan Davutoğlu, bağışta bulunduğu bir kitaba da imzasını atarken, "Meçhul askere derler, meçhul öğrenciye deyip, imza atayım ama Türkiye'nin her yanındaki bütün öğrenciler bizimdir" diye konuştu.



Kitapların bir kısmının Türk klasiklerinden, bir kısmının yabancı klasiklerden oluştuğunu anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:



"Bazısı da ilginç, mesela dünyayı değiştiren şaşırtıcı buluşlar, düşünce zenginliğini, yeni keşif anlayışını geliştirecek eserler. Doğayla ilgili kitaplar, güneş, ay, yıldız. Dün dikkat ederseniz yeni Türkiye sözleşmesinde, çevre bilinci dedik. Burada da bütün o bilinçleri oluşturacak kitaplar var. Çevre bilinci, şehir bilinci, bizim kültürel özelliklerimiz, hepsi son derece zengin bir set. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz."



'Bir anne kokusu, bir kitap kokusu'


Kampanyaya katkıda bulunanlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, elindeki kitabı göstererek, "Bu dünyanın en güzel kokusudur. Kitap kokusu duymamış bir çocuğun büyümesinde büyük eksiklik var, demektir. Bir anne kokusu bir kitap kokusu. Allah ikisinden de mahrum etmesin" dedi.



#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Sare Davutoğlu
#KİTAP
9 yıl önce