|

Türkiye'ye uçarken sendeledi

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye'ye geldi. Papa Franciscus, Roma'da uçağa binmek için basamakları çıkarken sendeledi. Papa, uçağı Türkiye'ye inince bazı açıklamalarda bulundu.

11:34 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 14:23 - 28/11/2014 Cuma
AA
Papa Franciscus ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu.

Papa olarak seçildiği Mart 2013’ten bu yana üçü apostolik olmak üzere 5 dış ziyaret yapan Papa Franciscus, yerel saatle 08.45'te eskort eşliğinde zırhsız otomobille, Roma Uluslararası Leonardo Da Vinci Havaalanı’ndan Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak önünde, kendisini Türkiye’ye uğurlamak için bekleyenlerle vedalaştı.


Uçağa binmek için merdivenleri çıkarken sendeleyen Papa Franciscus, uçağa binmeden kendisini uğurlamaya gelenlere el salladı. Papa'nın ardından Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin de uçağa bindi. 



Ruhani liderin uçağında kendisini takip eden Vatikan’a akredite 60’ı aşkın gazeteci bulunuyor.

Papa Türkiye'ye teşekkür etti


Papa Francesco, Türkiye'ye ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.Papa Francesco, "Türkiye sınırındaki çok sayıda mülteciye kucak açmış bir ülkedir" dedi. 


Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco, Türkiye'ye geliş yolunda uçakta açıklamalar yaptı. Gazetecilere hitap eden Papa, Türkiye'nin, sınırındaki çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, "Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Teşekkür ederim" dedi. 

Papa Francesco, Vatikan delegasyonuyla birlikte Alitalia'ya ait bir uçakla Roma Fiumicino Havalimanı'ndan yerel saatle 9.30 civarında hareket etti. 

Bunun ardından ziyareti kısaca değerlendirmek üzere mikrofonu alan Papa, "Günaydın. Bu seyahatte bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Yaptığınız işi destekliyorum. Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Çünkü Türkiye şu anda sınırındaki çok sayıda mülteciye yardım ediyor. Bu hizmetinizden dolayı size teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Papa ayrıca Türkiye'den dönüş yolunda uçakta basın toplantısı yapmak üzere tekrar gazetecilerle bir araya geleceğini belirterek, "Çok teşekkürler. İyi konaklamalar diliyorum size" diye sözlerini noktaladı. 

Peder Lombardi de uçaktaki gazetecilerin çok önemli bir misyona sahip olduğunun altını çizerken, "Sadece sizler hem Ankara hem de İstanbul'da tüm etkinlikleri takip edecek gazetecilersiniz" dedi
#Papa Franciscus
#Papa'nın Türkiye ziyareti
#Papa
#Türkiye
9 yıl önce