|

Uçak iniş yaparken bu hale geldi

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Milano'ya gitmek üzere havalanan THY uçağı, motorunun alev alması sonucu acil iniş yaptı. Uçağın iniş yaparken kanadında meydana gelen hasar böyle görüntülendi.

Yeni Şafak
13:22 - 25/04/2015 السبت
Güncelleme: 13:43 - 25/04/2015 السبت
DHA

Bu fotoğraf, İstanbul'a acil iniş yapan THY uçağında bir yolcu tarafından çekildi. İşte ilk iniş sırasında uçağın kanat üzerinde meydana gelen hasar.



THY'nin Airbus A320 tipi TC-JPE tescilli uçağı, ilk yaklaşmasında piste teker koymasının ardından yolcuların ifadesine göre büyük bir gürültü ile birlikte çarpma sesi geldi. Pilotlar pas geçerek yükselmeye başladı. O anda sağ kanat tarafında cam kenarında oturan bir yolcu cep telefonu ile bu fotoğrafı çekti.





SERT İNİŞ YAPTI


Uzmanlara göre uçak 'hard landing' olarak adlandırılan 'sert iniş' yaptı ve sağ motor piste vurdu. Sert iniş sırasında buna bağlı olarak sağ ana iniş takımında da hasar meydana geldi. Bunun üzerine pilotlar pas geçerek yükseldi. Sağ motorda sorun yaşanması ve iniş takımları toplanmaması nedeniyle pilotlar acil durum bildirerek ineceklerini söylediler.





İkinci denemelerinde ise görüntüleri izleyen uzmanlar, pilotların uçağı pistte tutmakta zorlanıp toprağa çıkmalarının nedenini de sağ ana iniş takımında meydana gelen hasara bağlıyor. Katlanan ve uçağı taşıma özelliğini kaybeden iniş takımı nedeniyle uçak sağa doğru istikamet kaybediyor ve toprak alana çıkıyor.


#uçak
#thy
#thy uçağı acil iniş yaptı
٪d سنوات قبل