|

Üçüncü göz bölge halkı

İHH, hazırladığı Çözüm Raporu’nu açıkladı. Bölge halkının görüşlerine yer verilen raporda, “Halk, süreçte üçüncü göz biziz, barışa kim katkı sağlarsa ona desteğimiz tamdır, mesajını vermiştir” denildi. İHH Başkanı Yıldırım, “Barışta rol alacağız, adil bir çözümün gayreti içinde olacağız” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 26/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kürt meselesi ve çözüm süreci ile ilgili gelinen noktaya dair değerlendirme, tespit ve önerilerini içeren bildiri ve çalışma raporu İHH Başkanı Bülent Yıldırım tarafından İHH Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. 

SORUNLAR BAĞLANTILI

Ortadoğu’daki sorunların Kobani olaylarıyla ilintili olduğu belirtilen raporda “Ortadoğu’daki genel çatışma ve huzursuzluğun farklı farklı aktörlerden kaynaklandığı düşünülse de sorun aslında tek orijinlidir. Dolayısıyla Kürt meselesi, Mescid-i Aksa olayları, Suriye meselesi, Irak’ın istikrarsızlığı ve Kobani olayları tamamıyla birbiriyle ilintilidir. Emperyalizm ve Siyonizm’in aktörlerinin bu meselenin çıkışı ve çözümsüzlüğüne yönelik aktivitesi bilinen bir gerçektir. Küresel güçlerin bölgesel hegemonyasına, bölge halkının kanı üzerinden kurulan oyunlara dikkat çekmek gerekir” ifadelerine yer verildi.

SİLAHLARA FIRSAT VERİLMEMELİ 

Raporda yer alan öneriler ise şöyle; Her ne konuda olursa olsun taraflar arasındaki hiçbir anlaşmazlık, müzakere sürecini etkilememeli, süreç mutlak surette devam ettirilmeli, masa terk edilmemelidir. Bu bağlamda silahların kullanılmasına fırsat verilmemelidir. Bölgedeki çözüm sürecinin devamı ve sürdürülebilirliği adına, toplumun inanç noktasındaki etkin önderleri, meleler, çeşitli etkinliklerle halkı aydınlatmalı, inisiyatif almalıdırlar. Sivil bir inisiyatif oluşturarak özellikle gençler bilinçlendirilmelidir. Öfke, şiddet, nefret, ayrıştırıcı söylem ve eylem yerine barış, kardeşlik, adalet, hak, sevgi üzerine bir dil ile toplumun yeni barışçı dinamikleri sağlanmalıdır. 

YENİ ANAYASA VURGUSU

Türkiye’de tek tipçi anlayışın ürünü olan ve sadece Kürt halkının değil Türkiye’deki tüm kesimlerin aynı şekilde mağdur olduğu başta darbe ürünü Anayasa olmak üzere bir dizi hukuki ve idari yapının değişmesi zorunluluk arz etmektedir. Resmî ideolojinin mağdurları kadar geniş diğer bir kitle de, PKK tehditleriyle sindirilmiş ya da bıktırılmış halk kesimleridir. Bu kesimlerin kendilerini özgür ve güvende hissetmeleri de sürecin başarısında öncelik taşımaktadır.  


İHH Başkanı Bülent Yıldırım, tüm risk ve zorluklara rağmen sürecin başarıya ulaşması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Yıldırım adil bir çözüm için çalışacağız dedi. Yıldırım, 6-7 Ekim olaylarının barışın değerini ortaya koyduğunu belirterek, “O nedenle halk, asla taviz vermek istemiyor. Halk, ‘Bizim başka bir üçüncü göze ihtiyacımız yok’ diyor. Üçüncü göz halkın kendisidir" diye konuştu

#İHH
#Bülent Yıldırım
#Üçüncü göz
9 yıl önce