|

Umutlar tükendi

'Hayat N' gemisinin batmasıyla kaybolan 4 kişiye ulaşılamıyor. Balıkesir Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, kayıp kişilerin hayatta kalma şanslarının olmadığını söyledi. Gemiden kıyıya vuran çok sayıda malzeme de yağmacılara karşı otobüste koruma altına alındı

Aa
00:00 - 18/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:39 - 18/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Umutlar tükendi
Umutlar tükendi

Balıkesir Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, arama çalışmalarının üçüncü gününde de kayıplara henüz ulaşamadıklarını belirtti.

Arama çalışmalarına katılan profesyonel dalgıçların dün gemiye girdiklerini anımsatan Zafer, şu ana kadar geminin üst bölümünün, kafeteryanın, yemekhanenin ve tuvaletlerin tamamen tarandığını anlattı. Zafer, araçların olduğu ön bölüme girildiğini, kazanın ardından gemiden denize yayılan kamyonların bulunduğu alanlarda da çalışma yapıldığını bildirdi.

ARAÇLAR KAĞIT GİBİ OLMUŞ

Şu ana kadar gemi kazasında kaybolan Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca ve Yahya Özoğlu'na ulaşamadıklarını ifade eden Zafer, şöyle konuştu: 'Şimdi en yoğun olan arka bölüme girilmeye çalışılıyor ama burada batmanın ve basıncın şiddetiyle araçların kağıt gibi olduğu, birbirine kaynadığı görülüyor. Yine de vicdanen rahat etmek için oraya girmeye çalışıyoruz. Bugün yine bütün dalgıçlarımızı gönderdik, sonuç bekliyoruz. 7-8 kamyon, ana girişi kapamış, dalgıçlar oradan girmeye çalışıyor. Oradan da bugün girilirse neticelendiririz. Uluslararası kural kapsamında arama çalışmaları 72 saat biliyorsunuz. Bu saat dolduktan sonra oturup tekrar değerlendireceğiz.' Zafer, 'kayıp kişilerin hayatta kalma şanslarının olup olmadığının' sorulması üzerine, 'Ben olmayacağını düşünüyorum. Çünkü hem havadan hem karadan tarıyoruz, olsa görürdük. Cesetlerin belli bir süre sonra kıyıya vurma ihtimali var. Kayıpların hayatta kalma ihtimali olduğunu düşünmüyorum' dedi.



16 yıl önce